16. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælpende hånd til gavlmaleri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælpende hånd til gavlmaleri
Sydsjællands-tidende - 28. juni 2020 kl. 13:02
Af Mille Holst
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ulla Frellsens gavlmaleri midt i Algade i Vordingborg trænger til en kærlig hånd. En borger forsøger at sætte gang i en renovering. På den ene husgavl til Jesper Willerups ejendom på Algade 64 malede kunstneren Ulla Frellsen i 1984 sin karrieres eneste udendørs maleri.

I 2003 trængte maleriet til at blive genopfrisket, men kunstneren selv var på det tidspunkt tynget af alderdom og afslog anmodningen om selv at renovere det. Istedet fik malermester Mogens Madsen opgaven - hvilket fremgår af en signering på gavlen.

I dag trænger maleriet igen til en genopfriskning. Det synes i al fald Sven Vejlø, der dels bor, så han har udsigt til gavlen fra sin terasse, dels har en fortid som handelsdrivende i gaden og formand for facaderådet. I følge ham bakker facaderådet op om at få frisket maleriet op, ligesom også ejendommens ejer, Jesper Willerup, er positiv overfor ideen.

Sven Vejlø vil gerne forsøge at skaffe fondsmidler til projektet, så opgaven ikke kommer til at påhvile Vordingborg Kommune. I den forbindelse spørger han, om der er borgere, der ligger inde med yderligere oplysninger om gavlmaleriet. Dem vil han nemlig gerne bruge i forskellige ansøgninger.

Fakta
  • Kunstner Ulla Frellsen er født 1937 og død 2008.
  • Frellsen er autodidakt og har især arbejdet med oliemalerier, plakater og bogillustrationer.

I øjeblikket er Sven Vejlø i gang med at få klarhed over, hvad det vil koste at renovere gavlfacadens maleri, der blev etableret i forbindelse med Kulturugen i Vordingborg i 1984. Maleriet viser en provinsby med en strålende sol over og hvis ene solstråle som en navlestreng er forbundet til et lille barn svævende i luften.

Har du andre oplysninger om gavlmaleriet på Algade 64, er du velkommen til at skrive til redaktion.sydtid@sn.dk.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk