15. januar 2021
82-årige Carla Hame føler sig normalt tryg, når hun færdes i Vordingborg, men hendes taske får ikke længere lov at ligge fremme i kurven som på billedet. I sommers stjal en ung mand nemlig tasken direkte fra rollatoren, men heldigvis fik hun hjælp fra uventet kant...Foto: Michael Thønnings
82-årige Carla Hame føler sig normalt tryg, når hun færdes i Vordingborg, men hendes taske får ikke længere lov at ligge fremme i kurven som på billedet. I sommers stjal en ung mand nemlig tasken direkte fra rollatoren, men heldigvis fik hun hjælp fra uventet kant...Foto: Michael Thønnings
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gæv cykelpige stoppede tasketyv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gæv cykelpige stoppede tasketyv
Sydsjællands-tidende - 19. september 2020 kl. 09:30
Af Michael thønnings michael.thoennings@sn.dk

82-årig fik stjålet sin taske i Vordingborg - men så dukkede en cykelhelt op... 82-årige Carla Hame havde været til lægen, da hun på vej hjem, kom gående af Goldschmidtvej i Vordingborg. Som så ofte før støttede hun sig til sin rollator hvori hun også havde lagt sin taske.

- Normalt er det jo en rolig og fredelig vej, siger Carla Hame.

- Men pludselig kommer der en ung fyr bagfra. Han hiver tasken op af kurven og løber afsted, fortæller den 82-årige, der blot kan se til, mens han løber væk med alle hendes personlige ting.

- Jeg blev bange og tænkte, hvad med mine ting. Jeg har både pung og pas i tasken, fortæller hun.

Men ud af øjekrogen kan hun se en pige komme cyklende. Hun drøner afsted efter tasketyven i fuld fart.

- Jeg troede hun måske var medskyldig, men ikke så lang tid efter, så kommer pigen på cyklen tilbage. Hun afleverer tasken og siger, at han ikke har taget noget, fortæller Carla Hame, der var ganske overrasket.

- Jeg spurgte, om hun ville have en dusør, men det ville hun ikke. Jeg fik tasken og så cyklede hun videre, fortæller hun.

På tidspunktet for tyveriet var Carla Hame noget forviret og chokeret, men her bagefter vil hun gerne takke pigen, der fik skaffet hende sin taske tilbage.

- Jeg blev virkelig glad. Det var en rigtig gæv pige. Jeg vil bare sige tusind tak til pigen, der hjalp mig, siger Carla Hame.

Tyveriet skete i sommers, og tasketyven dukkede ikke op igen. Carla kan kun beskrive ham som almindelig og dansk af udseende med lyst hår og blå øjne - for det gik så stærkt.

Men tasken fik hun heldigvis igen.

Turistpris

Bortset fra oplevelsen den dag, er Carla Hame glad for at bo i Vordingbotg.

Her er ganske roligt. Hun ville dog gerne nærmere sin familie og børn, der blandt andet bor i København, Malmø og Helsingør.

Selv er hun født og opvokset i Grønland, men arbejdede på Rigshospitalet i Danmark, efter hun blev uddannet sygeplejerske.

Den sidste del af hendes arbejdsliv foregik dog som turistguide og kok på en sejlbåd i Grønland, og hun fik endda en turistpris på 10.000 kroner for sin indsats i sin tid.

Nu nyder hun dog pensionisttilværelsen i Vordingborg - og hendes taske er gemt af vejen og sat fast, så tyve fremover ikke har så let spil...

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk