15. juni 2021
Billede
Foto: SNDK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra revision til kropsterapi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra revision til kropsterapi
Opdateret 30. september 2020 kl. 16:08
Sydsjællands-tidende - 02. september 2016 kl. 07:48
Af Mille Holst

Gitte Nielsen har startet sin egen Body SDS klinik i Ørslev. Hun vil gerne gøre folk smerte- og pillefri, ligesom hun selv er blevet det.
 
 
Fra første august har Gitte Fogh Nielsen valgt at stå på egne ben. Efter mere end ti år i revisionsbranchen og ni år i henholdsvis kommunens økonomiafdeling og madservice, har hun sagt op og har startet Vordingborg Kropsterapi på privatadressen i Ørslev.
Grunden er ganske enkelt, at hun selv fik problemer først med et piskesmæld i forbindelse med et trafikuheld og siden med sin skulder. Operationer og smerter blev derefter en fast bestanddel af hendes hverdag. 
- Jeg levede af piller i ti år, fortæller Gitte Nielsen, da vi besøger hendes klinik på Plantagevej 14. I dag tager hun ingen piller og glæden over at være kommet af med dem og smerterne har givet hende lyst til at hjælpe andre i samme situation.
- Jeg vil gerne hjælpe andre, ligesom jeg selv blev hjulpet, for der, hvor jeg var, der var ikke sjovt at være, konstaterer hun.
 

Behandling der virkede


Der skete ganske enkelt det, at Gitte Nielsen fik nogle kropsterapibehandlinger i det, der hedder Body SDS. Det hjalp. Ganske enkelt. Og hun er overbevist om, at det skyldes at behandlingsformen kigger på hele kroppen og de indre sammenhænge og stiller spørgsmålet: Hvorfor får du ondt? - fremfor blot at symptombehandle.
I efteråret 2015 tog Gitte Nielsen selv uddannelsen som terapeut i Body SDS og første august i år har hun taget springet og startet sin egen terapi.
- Jeg kan ikke blive ved med at sige til folk, at de skal passe på sig selv, men selv arbejde 50 timer om ugen, siger hun.
 

For alle aldre og typer


Gittes kropsterapibehandlinger bruger elementer fra andre alternative behandlingsformer, blandt andet zoneterapien og hun fortæller at det er godt til at afhjælpe gigt og ledegigt, stress, spændinger og smerter i kroppen.
- Vi bruger lymfesystemet til at hjælpe med at fjerne de steder, hvor der er spændinger i kroppen, siger Gitte Nielsen og forklarer hvordan forskellige steder i og på kroppen er forbundet, eksempelvis tyktarmen og en helt bestemt muskel i underarmen. 
Hendes kunder er mellem 13 og 75 år og er alt fra folk, der har arbejde med mange fysiske løft, andre har stillesiddende kontorarbejde, idrætsfolk og nogen, der ingenting laver. Og så er hendes filosofi, at hvis du ikke selv kan mærke, at det hjælper, så skal du stoppe behandlingen og prøve noget andet. Desuden kan behandlingen følges op af øvelser, man kan gøre derhjemme.
Udover terapibehandlinger i klinikken i Ørslev - som i følge Gitte Nielsen er den eneste nord for Nykøbing F. og syd for Køge - tilbyder Gitte Nielsen holdtræning gennem aftenskolen LOF.
 

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk