27. oktober 2020
Algade 85 er ikke en af de bygninger, man ønsker bevaret i bybilledet. Foto: Michael Thønnings
Algade 85 er ikke en af de bygninger, man ønsker bevaret i bybilledet. Foto: Michael Thønnings
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bygningen virker - men passer ikke ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bygningen virker - men passer ikke ind
Sydsjællands-tidende - 27. september 2020 kl. 15:05
Af Michael Thønnings michael.thoennings@sn.dk

Det er ikke alt i Algade, der er værd at bevare...

BEVAR MIG VEL Hvor nogle bygninger bliver beskyttet og forsøgt bevaret, så er der andre, der ikke lige falder i smag og endda bliver "hængt ud" i lokalplanerne.

Således blev der i 1992 lavet en ny lokalplan for en del af Algade, hvor man gik lidt nærmere bevaringsværdier og ikke gik af vejen for at komme med eksempler på dem, der ikke passer ind.

Det gælder blandt andet Algade 85, der i dag huser Profil Optik, men dengang var "Serviceringen". Den fremhæves endda med billede i lokalplanen.

- "Bygning der virker uheldig i gadebilledet. Der er intet tilbage af den oprindelige arkitektur. Den kan erstattes med en ny i 2 1/2 etager.", skriver folkene bag lokalplanen, der påpeger, at man kan fjerne en række bygninger og bygge andre, hvis man vil forskønne gaden.

- "De øvrige bygninger er uden historisk værdi selvom de kan være tidstypiske. Det er fordi deres arkitektur i heldigste fald er intetsigende og i værste fald skæmmer bybilledet. Det kan være fordi deres oprindelige arkitektur fra starten var uheldig eller kedelig eller fordi de er fuldstændig spoleret af skæmmende, uheldigt proportionerede ombygninger, og anvendelse af uoriginale materialer, der virker fremmede i den historiske bykerne. Disse bygninger kan erstattes med nye, der harmonerer bedre med de tilgrænsende bygninger, hedder det i planen, hvor Algade 85 altså fremhæves.

Bygningen står dog i dag som den gjorde dengang - dog er butikken og dermed skiltningen en anden, ligesom man har fjernet tagvinduerne.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk