23. juni 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: SNDK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blå mærker på Bosei

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blå mærker på Bosei
Opdateret 29. september 2020 kl. 23:19
Sydsjællands-tidende - 25. juli 2015 kl. 08:03

For tredje år i træk havde idrætshøjskolen Bosei besøg af børnefamilier, da der var familiehøjskole, denne gang med fokus på japansk kampsport.  


Der blev uddelt cirkelspark og håndkantslag blandt 80 kursister på idrætshøjskolen Bosei i sidste uge, hvor der var fællesleg i form af ?Ninja Games? som en del af et ugelangt program. 
Det var tredje år i træk, at højskolen havde familiekursus, og i år var fokus på krigerens vej med smagsprøver på japansk og koreansk kampsport/-kunst og kultur, som er i højsædet på skolen.
Størstedelen af de deltagende familier havde ingen kampsportserfaring, men havde taget udfordringen op - med udsigt til at tilbringe en uge sammen væk fra hverdagens rutiner. 
 

Nyklækkede ninjaer


- Vi ledte efter en familiehøjskole med sport, og de fleste havde opdelt børn og voksne hele dagen. Det virkede kedeligt, for vi ville gerne være sammen. Dét med kampsport og fascinationen af dét univers trak også, selvom ingen af os dyrker det, fortæller Kristine Bjerregaard fra Ordrup nord for København, der kan tage souvenirs med sig hjem i form af blå og gule mærker på armene - og en glad søn.
- Jeg har lært flyvespark, parader mod stød, sparket de sorte brædder (de hårdeste, red.) over og prøvet karate, judo og tae kwon do, fortæller 7-årige Felix Bjerregaard, der er blevet vild med kampsport og har fået en masse nye venner.
- Felix spurgte mig på andendagen, om vi ikke skulle herned næste år, smiler hans mor.
- En ferie sydpå går hurtigt op i at gå ud at spise og bare ligge i solen. Her er det tidligt op og tidligt i seng. Og de laver super god mad her. Vi havde regnet med en slankekur, men det blev det ikke til, griner Felix? far.  
For mange andres vedkommende var det ligeledes allerførste gang med højskole og en helt særlig måde at tilbringe tid sammen på. 
- Jeg er ikke så meget hjemme, så at bruge tid med mine børn 24/7 er guld værd.  Kampsport lød helt vildt skægt. Mulighederne i Kolding er ikke så store, og jeg har aldrig rigtig fået gjort noget ved det, så det var en perfekt måde at få udlevet det på, siger Jens-Ove Schmidt. 
- Men vi er ikke hærdede, tilføjer han og kan også fremvise blå mærker på underarmene og et stort rødt mærke på indersiden af armen fra judo-undervisning. 
- Når man skal gøre det, skal man gøre det ordentligt, griner han. 
- Det er ærgerligt, at det kun er en uge. Jeg vil huske det som dét sted, jeg blev bidt af kampsport, siger Mads Schmidt på ni, der ikke er et sekund i tvivl om, at han gerne vil tilbage næste år. 
- Det skal være her, udbryder han.

brom


Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk