22. oktober 2019
Carsten Pøhl var blandt de første elever, der gik på Vibeholmskolen. På fredag markerer skolen, at det er 50 år siden, den åbnede. Foto: Anders Dall
gallery icon

Se billedserie

Carsten Pøhl var blandt de første elever, der gik på Vibeholmskolen. På fredag markerer skolen, at det er 50 år siden, den åbnede. Foto: Anders Dall
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vibeholmskolens spæde år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vibeholmskolens spæde år
Sydkysten - 21. august 2018 kl. 10:45
Af Anders Dall
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Carsten Pøhl tænker tilbage på sine skoleår på Vibeholmskolen står et minde tydeligere frem end andre. Sammen med sin klassekammerat Kjeld optog de ringetonen fra skolens højtaleranlæg med Kjelds nye kassettebåndoptager, fik resten af klassen til at stille deres ure 10 minutter frem, inden de gemte båndoptageren bag gardinet i vinduet og trykkede afspil 10 minutter før en matematiktime skulle slutte.

arrow Læs også: Skole er jubilæums-klar

- Knud (læreren red.) kiggede på sit ur og sagde: Halløj, det er for tidligt, husker Carsten Pøhl og tilføjer:

- Men han gik ned på læreværelset, hvor han ikke kunne forstå, at han var den eneste. Den gik kun den ene gang, men det har vi grint af mange år efter.

Carsten Pøhl var sammen med sin storebror Allan blandt de første elever, som i 1968 startede på den nybyggede skole på Vibeholms Vænge. På det tidspunkt havde skolen 125 elever og rummede kun klasser fra 1. til 4. årgang, og når man som brødrene kom fra den noget større Ishøj Skole, så var det en forskel, som især Allan bed mærke i.

- Jeg startede i 3. klasse og kom fra en fuldt udbygget Ishøj Centralskole (I dag Ishøj Skole red.) til at blive en af de ældste her. Et eller andet sted var det også godt. Hvem er det, der styrer skolen? siger Allan Pøhl med et glimt i øjet.

Sammen med de 125 andre elever og fem lærere er brødrene en del af Vibeholmskolens historie, som på fredag fejrer, at det er 50 år siden, at skolen åbnede.

Spændende tid

Kirsten Klinge var blandt de fem lærere, der startede på skolen i 1968. Hun underviste i dansk og matematik og havde læst om stillingen i fagbladet Folkeskolen. Hun synes, det lød spændende at starte på en nybygget skole, som dog stadig var en byggeplads, da skolen åbnende, husker hun. Det hang sammen med, at skolen på det tidspunkt kun rummede to fløje på hver side af indgangspartiet. De tre yderligere fløje blev først bygget til løbende frem til 1970.

- Jeg synes, det var spændende, og så var vi så heldige, at vi havde mellem 12 og 15 elever og ikke de her 28-30 elever i én klasse. Det gav mere tid til hver enkelt elev, fortæller Kirsten Klinge om de første år på Vibeholmskolen og en tid hvor kopimaskinen var en stencil, legeredskaberne var byggebrædder, og forældre byggede bænke og borde af ølkasser.

Både elever og deres forældre, lærere og ansatte, der igennem tiden har arbejdet på skolen, har mulighed for at deltage i skolens markering af 50-års jubilæet fredag den 24. august.