6. maj 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vestegnsborgmester sender brev til transportministeren: Har I glemt os?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestegnsborgmester sender brev til transportministeren: Har I glemt os?
Sydkysten - 20. april 2021 kl. 11:17

Vallensbæk er ikke nævnt i regeringens store trafikudspil, på trods af tidligere løfter og talrige tilkendegivelser fra skiftende transportministre.

Store dele af Vallensbæk er plaget af støj fra motorveje og jernbane. Stor var glæden derfor, da den tidligere regering i 2019 øremærkede penge til støjbekæmpelse nord for Holbæk Motorvejen. Men i den nuværende regerings infrastrukturplan er projektet slet ikke nævnt.

Det har fået Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen til tasterne.

- Har man I sin iver for at bygge nyt, glemt de borgere der lever med - og dør af - støj hver dag?, skriver han i et brev til transportministeren og folketingets transportordførere.

Der har ikke manglet vilje fra Christiansborgs side til at lytte til problemerne - det kniber mere med at få gjort noget ved det, mener borgmesteren, der i brevet videre skriver:

- Jeg har gennem snart mange år inviteret skiftende transportministre på besøg i Vallensbæk. Alle har medgivet, at det støjer virkelig meget. Senest havde jeg i 2020 besøg af Benny Engelbrecht. Men når det er kommet til den konkrete udførelse, er det ikke blevet til noget endnu.

Henrik Rasmussen beder indtrængende om, at forligsparterne sørger for, at der bliver afsat penge til støjreduktion ved de støjplagede strækninger i Vallensbæk.

- Det kan jo ikke være sådan, at blot fordi man har levet med et stigende støjniveau år efter år, så skal der ikke gøres noget ved det, skriver borgmesteren.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?