19. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre i Ishøj ønsker alle godt nytår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre i Ishøj ønsker alle godt nytår
Sydkysten - 29. december 2015 kl. 13:18

Herunder kan du læse en nytårshilsen til borgerne fra Venstre i Ishøj:

Her ved indgangen til 2016 vil Venstre Ishøj gerne ønske alle et rigtig godt nytår.

Vi er nu midtvejs i den kommunale valgperiode, og i de forløbne 2 år har vi i Venstre atter bestræbt os på at trække Ishøj i en positiv retning. Vi ønsker især at gøre en forskel på uddannelses og beskæftigelsesområderne.

Her ved indgangen til 2016 kan vi sige, at noget er lykkedes i kommunen, men der er desværre også områder, som absolut ikke er. I 2015 toppede arbejdsløsheden for unge mellem 18 og 29 år med 25% i Ishøj. Det er helt utilgiveligt og må sende et signal til os politikere, at vi bør se på hele vores folkeskole område og vores samlede uddannelsesområde. Lige fra vores børn starter i folkeskolen til de forlader deres erhvervsuddannelse, gymnasium eller anden uddannelse, må vi være med helt fremme.

Der vil i de kommende år blive behov for flere unge med en god uddannelse, unge som kan sprog - flere sprog m.v. Erhvervslivet vil mangle arbejdskraft, og naturligvis må erhvervslivet tage større ansvar ved at tage unge under uddannelse. Men helt forståeligt skal vi som kommune levere et "produkt" i form af et ungt menneske, som vil være i stand til at gribe chancen. Intet kommer af sig selv, vi skal turde stille krav, krav til den nødvendige disciplin, der er et must for at kunne begå sig i en uddannelse og i et job.

Ishøj kommune vil i de kommende år udvikle et nyt erhvervsområde "Winthersminde", og det vil forhåbentligt bidrage med et rekord stort beløb i kommunekassen. Et beløb vi Venstre ønsker behandlet med kløgt og fornuft. De skal ikke blot smides i et stort luftkastel, for det er de sidste midler i lang årrække som vi får ind via salg af erhvervsjord - ca. 280.000 m2. Arealet vil i de kommende år sikre flere virksomheder, flere job, og forhåbentlig et bedre Ishøj.

Vi skal som kommune sikre, at efterspørgslen på arbejdskraft kan løses af vores borgere. Vi skal sikre, at de, som står uden arbejde i dag, efteruddannes i en grad, så de ikke står bagest i køen, når virksomheder flytter til Ishøj. En opgave vi skal gå forrest for at løse sammen med jobcenteret og vores erhvervsskoler.

Ishøj kommune har de sidste 2 år måttet lave ordninger for at "lappe" på Ishøj Kommune og jobcenterets manglende formåen til at få vores unge videre fra folkeskolen, erhvervsskolerne og de gymnasiale uddannelser med tilstrækkelige færdigheder. Det er efter min opfattelse ikke godt nok! Det er jo ret beset sørgeligt, at det er blevet nødvendigt med disse tiltag, men heldigvis viser de seneste tendenser, at vores indsats for bl.a. unge drenge og mænd af anden etnisk oprindelse end dansk efter de sidste tiltag 'Ung på Vej'*) og 'Young Skills'**) går den rigtige vej. Men - for der er et men, en analyse viser, at der desværre for vores etnisk danske drenge er tegn på, at de taber lidt terræn. Øv øv, nu har vores fokus lige været at give unge af anden etnisk oprindelse et løft, og så får vi alligevel ikke alle unge med.

Det viser for mig, at vi bør tænke os godt om. Gør vi det rigtige, får vi anvendt vores midler godt nok? Er der fokus på de rigtige punkter? I de kommende år vil Ishøjs indbyggertal stige, og vi bør som kommune sikre, at vi får alle med i den udvikling. Udviklingen går stærkt, og er vi ikke oppe i gear, løber andre kommuner endnu mere fra os!

*) Et uddannelses- og beskæftigelsesrettet forløb til unge aktivitetsparate i alderen 18-29 år uden uddannelse

**) Tre årigt projektforløb, som skal få unge til at søge erhvervsuddannelse

Lennart Hartmann Nielsen, gruppeformand, Venstre Ishøj

Rejser du til udlandet i år?