26. november 2020
Panelet på SOSU-skolen i Greve var fra venstre Hans Kristiansen (SF), Bodil Kornbek (S), Brigitte Klintskov Jerkel (K) og Pernille Beckman (V).
Panelet på SOSU-skolen i Greve var fra venstre Hans Kristiansen (SF), Bodil Kornbek (S), Brigitte Klintskov Jerkel (K) og Pernille Beckman (V).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Velfærden til debat på SOSU-skolen i Greve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Velfærden til debat på SOSU-skolen i Greve
Sydkysten - 09. september 2011 kl. 10:32
Greve: Elevrådet på SOSU-skolen i Greve havde for en måned siden indbudt til debatmøde torsdag den 8. september, hvor emnet sikring af velfærdssamfundet skulle debatteres. Det blev et velbesøgt og højaktuelt møde, da emnet er en del af valgkampen, og der er i mellemtidenudskrevet folketingsvalg.

Debatpanelet bestod af Brigitte Klintskov Jerkel (K) Bodil Kornbek (S), Hans Kristiansen (SF) og Pernille Beckman (V).

Brigitte Klintskov Jerkel og Bodil Kornbek stiller begge op til Folketinget i Grevekredsen, og Hans Kristiansen og Pernille Beckman sidder i Greve byråd.

Brigitte Klintskov Jerkel (K) og Pernille Beckmann (V) skitserede nødvendigheden af regeringens tilbagetrækningsreform og genopretningsplan, og de oplyste begge, at det er nødvendigt med en stram økonomisk politik.

Brigitte Klintskov Jerkel fortalte, at planen fra SF og Socialdemokraterne vil gældsætte Danmark, og at de 12 minutter jo først bliver gennemført en gang i fremtiden, så hvor kommer indtægten fra ved denne plan?

Bodil Kornbek og Hans Kristiansen gennemgik deres plan for Danmark, hvor det er offentlige investeringer, der skal fremrykkes for at skabe vækst.

Løn for 12 minutter

Der blev fra salen spurgt, hvem der skulle betale for, at der skal arbejdes 12 minutter ekstra. Hertil svarede Bodil Kornbek, at en øget arbejdstid skal betales som løn til medarbejderen.

Et andet spørgsmål fra salen var, hvoran der kunne skaffes flere arbejdspladser. Hans Kristiansen svarede, at S og SF ville fremrykke de offentlige investeringer.

Brigitte Klintskov Jerkel sagde, at konservativ politik er regulering af skatten med respekt for den økonomiske situation, da dette ville skabe vækst.

Hertil supplerede Pernille Beckman (V), at den offentlige sektor ikke kan blive større, da grænsen er nået og nulvækst målet fra regeringen ikke dikterer, hvor kommunerne skal skære eller bevare udgiftsniveaet, dette er alene en kommunal beslutning.

Mødet var velbesøgt med 200 elever fra SOSU-skolen og bar præg af den igangværende valgkamp.
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?