1. marts 2021
Der var fart på, da politiet satte efter en hurtig bilist på motorvejen. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen
Der var fart på, da politiet satte efter en hurtig bilist på motorvejen. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vanvidsbillist var påvirket af amfetamin og hash under biljagt med 200 km/t

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vanvidsbillist var påvirket af amfetamin og hash under biljagt med 200 km/t
Sydkysten - 15. januar 2021 kl. 15:49
Af Emil Kristensen

En 34-årig mand fra Sønderborg var både påvirket af amfetamin og hash, da han med 200 kilometer i timen forsøgte at stikke af fra en patruljebil på Køge Bugt Motorvejen mellem Solrød og Vallensbæk.

En patruljebil havde målt den 34-årige til at køre med en gennemsnitsfart på 154 km/t over en længere strækning, og da forsøgte at standse ham, trådte han hårdere på speederen.

På visse steder nåede han op på 200 km/t, mens han overhalede biler indenom. Flere gange forsøgte han at ryste politiet af sig ved at lade som om, han kørte af motorvejen.

Det gjorde han ved Vallensbæk, hvor han fortsatte sin hasarderede kørsel, og med 100 km/t kørte mod færdselsretningen.

Det lykkedes til sidst at få standset bilisten på Vallensbæk Stationstorv, hvor politiet kunne foretage anholdelse af en 34-årig mand fra Sønderborg. Han var i forvejen frakendt kørekortet og var nu påvirket af både amfetamin og cannabis under kørslen.

Ved ransagning af bilen fandt politiet ca. 115 gram skunk, 0,08 gram amfetamin og en dolk, så sigtelserne blev udvidet til også at omfatte besiddelse af disse ulovlige effekter. Endvidere var den 34-årige efterlyst af Syd- og Sønderjyllands Politi til forkyndelse af en indkaldelse til et retsmøde senere i 2021.

Den 34-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev løsladt efter afhøring til de mange overtrædelser af lovgivningen. Politiet beslaglagde i forbindelse med sagen hans personbil både på grund af den aktuelle kørsel, men også fordi det nu var 15. gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil uden have førerret. Der skete ingen uheld eller påkørsler under politiets forsøg på at få standset den 34-årige bilist.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?