25. maj 2018
Det var en Ford Mondeo stationcar lig denne, som de to unge mænd kørte i. Bilen er nu blevet konfiskeret af retten. Arkivfoto
Det var en Ford Mondeo stationcar lig denne, som de to unge mænd kørte i. Bilen er nu blevet konfiskeret af retten. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vanvidsbilist skal i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vanvidsbilist skal i fængsel
Sydkysten - 12. maj 2017 kl. 11:45
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 25-årige mand, der en juniaften for snart to år siden kørte vanvidskørsel på blandt andet Køge Bugt Motorvejen ved Karlsunde, er ved Retten i Roskilde blevet idømt ni måneders ubetinget fængsel og fået frakendt retten til at køre bil i to år.

Samtidigt skal den 25-årige, der er fra Ishøj, betale en bøde på 28.000 kroner, ligesom han fik konfiskeret 10 kilo hash og den Ford Mondeo stationcar, han kørte i.

Passageren i bilen, en 30-årig københavner, slipper med en bøde på 5000 kroner for besiddelse af tåregas og tre gram hash, som blev fundet i hans lejlighed samme aften.

Vanvidskørslen foregik hen over omtrent tre kvarters tid om aftenen den 12. juni 2015, inden de to unge mænd blev standset af politiet på Strandesplanaden i Brøndby, hvor politiet fandt 10 kilo hash i bilen.

Inden da havde bilisterne på Sydkysten været vidner til noget, man ellers kun kender fra helikopterbilleder på amerikansk tv.

De to kørte over for rødt uden at sætte farten ned i deres Ford Mondeo stationcar adskillige gange, blandt andet i krydset mellem motorvejen og Cementvej i Solrød og i krydset mellem Tåstrupvej og Solrød Byvej.

I Vallensbæk kørte de over for rødt i det ulykkesplagede kryds mellem Søndre Ringvej og Vallensbæk Torvevej, ligesom de kørte mod kørselsretningen i rundkørslen på Vallensbæk Torvevej.

Undervejs nåede de at påkøre to biler, mens "adskillige biler måtte katastrofebremse og foretage undvigemanøvrer for at undgå påkørsler," som det hed i anklageskriftet.

På Køge Bugt Motorvejen i Karlslunde kørte de to med mindst 126 kilometer i timen på strækningen, der dengang stadig havde en hastighedsgrænse på 80 kilometer i timen.

Selvom politiet gjorde tegn til det, stoppede de ikke, men kørte videre med høj fart. Flere gange overskred de den ubrudte kantlinje og kørte i nødsporet, overhalede biler højre om og skiftede vognbane i den tætte trafik, lød det i tiltalen.

De to unge mænd havde erkendt sig skyldige i alle forholdene. Dog havde den 30-årige nægtet sig skyldig for at være i besiddelse af de 10 kilo hash. Her fandt retten det heller ikke bevist, at den 30-årige kendte noget til hashen, og han blev derfor frifundet i forholdet. Begge modtog dommen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk