16. oktober 2021
Det er investeringsprojekter som klimatilpasning i Vallensbæk Mose og anlæg af letbanen, der i sidste ende får vandregningen til at stige i Vallensbæk.
Det er investeringsprojekter som klimatilpasning i Vallensbæk Mose og anlæg af letbanen, der i sidste ende får vandregningen til at stige i Vallensbæk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandpriser stiger i Vallensbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandpriser stiger i Vallensbæk
Sydkysten - 30. november 2015 kl. 12:20

Vandpriserne stiger i Vallensbæk, selv om prisen på rent vand faktisk falder. Men udgifterne til at lede vandet væk igen stiger. Det skyldes primært de store anlægsprojekter som fx Letbanen og klimatilpasningsprojekterne i Vallensbæk Mose, hvor spildevandsledninger skal flyttes.

- Som loven er nu, skal alle udgifter til at flytte spildevandsledninger i forbindelse med den slags store investeringsprojekter betales i det år, de gennemføres. Det er usmart, og vi arbejder på at få loven ændret. Når man køber et hus, betaler man jo heller ikke det hele på én gang, siger Søren Mayntz (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Vallensbæk Kommune.

Når loven dikterer, at man skal betale udgifterne til flytning af spildevandsledninger, samme år som projektet udføres, betyder det, at taksterne stiger og falder fra år til år. Det gør det svært for boligejere at budgettere fornuftigt.

HOFOR har beregnet, at årsregningen for lejligheder med forbrug på 85 m3 vand/år stiger fra 4.763 kr. til 5.717 kr., mens den for et parcelhus, der forbruger 140 m3 vand/år, stiger fra 7.949 til 9.520 kr.

Rejser du til udlandet i år?