28. maj 2020
Henrik Rasmussen. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Henrik Rasmussen. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vallensbæk vedtager budget for 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vallensbæk vedtager budget for 2020
Sydkysten - 06. november 2019 kl. 13:23
Af Søren Schaadt Larsen soeren.larsen@sn.dk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vallensbæk: Budgettet for Vallensbæk Kommune i 2020 faldt tirsdag aften endeligt på plads. Byrådets partier, De Konservative, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, var enige om at vedtage budgettet.

- Det gik som det skulle. Vi stemte for det forlig, som vi havde lavet, lød det efterfølgende fra borgmester Henrik Rasmussen, som kun kunne fortælle om enkelte ændringer af det oprindelige budgetforslag.

- På musikskoleområdet har vi justeret lidt, som følge af flere børn i kommunen, forklarer han. Derudover var der enkelte tekniske justeringer, som det hedder i dagsordenen og et enkelt punkt, som kommunalbestyrelsen ikke kan forholde sig til endnu.

Fordi regeringen ikke har forhandlet finansloven igennem endnu, og fordi der er valgløfter, som trænger sig på, så er der mulighed for, at der kommer flere midler i kommunekassen:

- Vi venter på finansloven, her vil man afsætte penge til øget minimumsnormering i daginstitutionerne. Så det holder vi stadig øje med. Og der skal pengene jo ind på kontoen, det er lidt svært at lave budgetterne, når finansloven ikke er klar. Men vi gør det bedste, vi kan med de rammer, vi har, siger Henrik Rasmussen, som erkender at det er samme problem hvert år.

Borgmesteren glæder sig over, at budgettet nu er på plads:

- Jeg er svært tilfreds. Vi har et fint konstruktivt samarbejde i byrådet i Vallensbæk. Vi har et fint og konstruktivt politisk klima. I samarbejde kan vi udvikle og prioritere tingene, så det kommunen bliver bedst mulig for borgerne. Det synes jeg jo, er vigtigt i politik, lyder det fra borgmesteren.

Kommunen skriver i en pressemeddelelse, at budgettet ikke indeholder deciderede besparelser. Dog halveres prisfremskrivningen, sådan at budgetterne til varekøb, tjenesteydelser mm. kun bliver delvist prisfremskrevet fra 2019-20. Forligsparterne arbejder fortsat for en robust økonomi i Vallensbæk Kommune og har en målsætning om, at der skal være mindst 30 mio. kr. i kassebeholdningen i det vedtagne budget 2020 og overslagsårene, og at kommunen skal nedbringe kommunens gæld. De skriver ligeledes, at forligspartierne understreger vigtigheden af, at kommunens skoler hvert år ligger blandt de 25 pct. bedste i landet på den nationale skolerangliste.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?