15. april 2021
I gennemsnit tager det bare fire dage at få behandlet en byggesag i Vallensbæk Kommune, der dermed igen topper den seneste landsdækkende opgørelse af sagsbehandlingstiderne. Pressefoto
I gennemsnit tager det bare fire dage at få behandlet en byggesag i Vallensbæk Kommune, der dermed igen topper den seneste landsdækkende opgørelse af sagsbehandlingstiderne. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vallensbæk er Danmarks hurtigste kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vallensbæk er Danmarks hurtigste kommune
Sydkysten - 04. april 2021 kl. 13:08

I gennemsnit tager det bare fire dage at få behandlet en byggesag i Vallensbæk Kommune, der dermed igen topper den seneste landsdækkende opgørelse af sagsbehandlingstiderne.

I hele landet stiger ventetiden på byggesagsbehandling - men ikke i Vallensbæk. Siden sidste års opgørelse har kommunen nemlig formået at forbedre den gennemsnitlige sagsbehandlingstid, og de behandler nu byggesager på kun fire dage. Det viser den seneste opgørelse lavet af Dansk Industri.

Vallensbæk Kommune kan derfor igen udråbes som Danmarksmester i byggesagsbehandling.

- Vi er til for at give vores borgere og virksomheder den allerbedste service, og statistikken for byggesager viser jo, at vi lykkes godt med det, siger Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen.

Kommunen har behandlet byggesager fordelt på simple konstruktioner, enfamilieshuse, etagebyggeri erhverv og etagebyggeri bolig, og det har altså i gennemsnit taget fire dage.

En stor del af Vallensbæks succes med at behandle byggesager skyldes, at kommunens to byggesagsbehandlere holder møder med borgerne og virksomhederne inden de sender deres endelige byggeansøgning.

På møderne, inden borgere og virksomheder sender deres ansøgning, vejleder byggesagsbehandlerne for eksempel om opførelse af småbyggerier må gå helt til skel, eller om tilbygningen må være en hel eller halv ekstra etage. De vejleder også om store byggerier overholder lokalplanerne i forhold til etagehøjder og bebyggelsesprocenter og meget andet.

Målet er, at ansøgningen skal være så komplet som muligt, så den kan færdigbehandles hurtigt.

Sagsbehandlingstiderne viser antallet af dage, det i gennemsnit tager at få behandlet en sag fra den dato, hvor alle en fyldestgørende ansøgning er modtaget til der er givet tilladelse eller afslag.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?