6. maj 2021
ARKENs værksted KREATIV danner ramme om feriens workshop for børn. Foto: ARKEN
gallery icon

Se billedserie

ARKENs værksted KREATIV danner ramme om feriens workshop for børn. Foto: ARKEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vær kreativ med Picasso i efterårsferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vær kreativ med Picasso i efterårsferien

Børn kan blive inspireret og male som Picasso på ARKEN, mens voksne kan se mesterens malerier

Sydkysten - 06. oktober 2019 kl. 08:27

Besøg ARKEN i efterårsferien, hvor der er mesterværker af Pablo Picasso på programmet og kreative workshops for børn og voksne med inspiration fra den spanske verdenskunstner.

På ARKEN skydes efterårsferien i gang med åbningen af særudstillingen Elsket af Picasso - Kærlighedens magt, der præsenterer en perlerække af Pablo Picassos bedste værker udlånt fra Musée national Picasso-Paris' enestående samling. Den store udstilling zoomer ind på den passionerede fortælling om Picasso og hans stærke modeller og tæller både maleri, tegning, skulptur og grafik. Ferieugen byder også på kreativ udfoldelse for store og små med sjove workshops for de 8 til 12-årige og et spændende kunstskoleforløb for voksne - begge dele med afsæt i Picassos kunstneriske univers. ARKEN holder ekstraordinært åbent mandag i efterårsferien fra kl. 10-17, og under hele Picasso-udstillingen holder museet længe åbent til kl. 21 hver onsdag og torsdag.

Lav sjove portrætter

Pablo Picasso arbejdede sjældent med en model foran sig. Han huskede modellernes ansigtstræk og formede sine portrætter efter hukommelsen. I efterårsferien inviteres børn og deres voksne ind i kunstnerens værksted. Her kan man med inspiration fra særudstillingen Elsket af Picasso - Kærlighedens magt selv lege kunstner og model og arbejde med portrættering i forskellige materialer.

Workshoppen er for børn i alderen 8-12 år med deres voksne og foregår hver dag kl. 14.30-16.30 fra tirsdag til lørdag i uge 42. Det koster 30 kr. pr. barn at deltage. Tilmelding er nødvendig til undervisning@arken.dk

Mal med inspiration

Kom tæt på værkerne og arbejd kreativt med tematikkerne i Pablo Picassos kunst i efterårsferiens intensive kunstskole for voksne. Her får deltagerne mulighed for at arbejde både skulpturelt og malerisk med inspiration fra motiverne, farverne og historierne i Picassos værker.

Kunstskolen løber fra tirsdag til fredag i uge 42 kl. 10-14. Læs mere om pris og tilmelding på arken.dk/kalender

Kærlighedens magt

ARKENs Picasso-udstilling kaster et nyt blik på forholdet mellem Pablo Picasso og hans modeller. Picasso er en af kunsthistoriens mest betydningsfulde og anerkendte kunstnere. Berømt for sin kunst og for sin evne til at forny sig, berygtet for sit kompromisløse liv.

I Picassos imponerende livsværk smelter kunst, kærlighed, familieliv og politik sammen - og helt centralt står forholdet mellem maleren og hans modeller både i Picassos liv og kunst. Den berømte kunstners kvindeportrætter rejser spørgsmål, som er højaktuelle i dag, hvor vi diskuterer køn, privilegier og identitet i ligestillingens og feminismens navn.

ARKENs Picasso-udstilling sætter fokus på kvinderne i portrætterne, deres betydning for Picassos vilde stilbrud og på komikken i hans dramatiske iscenesættelser. Elsket af Picasso - Kærlighedens magt er skabt i samarbejde med Musée national Picasso-Paris og løber til og med den 23. februar 2020.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?