17. oktober 2019
Josefine fortæller om filmen.
gallery icon

Se billedserie

Josefine fortæller om filmen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge filmtalenter får premiere i Nordens største biograf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge filmtalenter får premiere i Nordens største biograf
Sydkysten - 08. juni 2019 kl. 18:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er trængt på fortovet foran Imperial, hvor en tætpakket menneskemængde nyder solen, mens de venter på, at biografens døre åbner sig. Stemningen er helt i top og lykønskninger vælter ind til de unge talenter i årets Filmvæksthus, der i dag fejrer premieren på deres kortfilm.

Midt i mængden står Josefine på 17 år, som er et af de to talenter fra Solrød, og i år er hendes andet år som del af filmholdet på Station Next. Her har hun fået lov at prøve kræfter med lidt af hvert bag kameraet, både som manuskriptforfatter på to film, men også i instruktørstolen. Sammen med et dygtigt hold har Josefine arbejdet på en af aftenens fire kortfilm: "Dukke Min", hvor hun havde rollen som indspilningsleder.

-Indspilningslederen er den, som råber 'Ro på settet! Vi gør klar til optagelse!' og sørger for at alting spiller, siger Josefine.

For Josefine er dette begyndelsen på en karriere i filmuniverset.

-Efter gymnasiet skal jeg på filmskole i USA, og så vil jeg forsøge at søge ind på filmskolen. Jeg vil se, hvor langt jeg kan komme. Jeg ved ikke helt med hvad endnu, måske som manuskriptforfatter eller instruktør. Men det var også vildt sjovt at være indspilningsleder, siger hun.

Dørene til biografen åbner sig, og Josefine tilslutter sig sin gruppe på den røde løber, hvor de sammen får taget billeder.

I den store biografsal byder formanden for Station Next, Peter Langager, velkommen og fortæller om fondens arbejde med at introducere unge til filmbranchen. Filmene fra Station Next vises på filmfestivaler over hele verden og vender ofte hjem med enten nomineringer eller priser.