22. marts 2019
Det er bygningen her på Vejlebrovej 45 i Ishøj, der i dag huser erhvervsuddannelser i Next-regi, som Ishøj Kommune er interesseret i at overtage, hvis Next beslutter sig for at sælge grunden. Arkivfoto: Anders Dall
Det er bygningen her på Vejlebrovej 45 i Ishøj, der i dag huser erhvervsuddannelser i Next-regi, som Ishøj Kommune er interesseret i at overtage, hvis Next beslutter sig for at sælge grunden. Arkivfoto: Anders Dall
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uddannelsesbygning kan blive til genoptræningscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uddannelsesbygning kan blive til genoptræningscenter
Sydkysten - 18. juni 2018 kl. 18:31
Af Anders Dall
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lokalerne med erhvervsuddannelser på Vejlebrovej 45 i Ishøj kan være på vej til at blive overtaget af Ishøj Kommune. Ifølge Lokalavisen Sydkystens oplysninger har kommunen vist interesse for at overtage bygningen og leger med tanken om blandt andet at ombygge og indrette den til et nyt kommunalt rehabiliterings- og genoptræningscenter.

Kommunen er i øjeblikket i dialog med uddannelsesinstitutionen Next om at købe grunden, hvis Next vælger at sælge den i forbindelse med en såkaldt optimering af deres to uddannelsesbygninger på Vejlebrovej 45 og 65.

- Vi er i en god dialog med dem for at se, om det kan hænge sammen. Det kommer også an på prisen, siger Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp (S).

Han forklarer, at det drejer sig om en grund på cirka 12.000 kvadratmeter, men slår samtidig fast, at der på nuværende tidspunkt ikke er nogen endelig aftale på plads.

- Hvis de ønsker at sælge det fra i Next, er det klart, vi vil gå ind og købe. Vi er ikke interesseret i, at en privatskole flytter ind, siger borgmesteren og uddyber, hvorfor han ser et potentiale i bygningen.

- Den er interessant, fordi den kan opfylde mange kommunale funktioner, som ville blive dyrere, hvis vi skal bygge nye bygninger.

Hvis Next vælger at sælge, kan det blandt andet bane vejen for et nyt kommunalt rehabiliterings- og genoptræningscenter, som byrådet på sidste års budget afsatte 48 millioner kroner til at etablere.

-Det er klart, der er store haller, der bliver tomme, og de kan indrettes til et rehabiliteringscenter. Får vi en aftale med Next er det en klar mulighed, siger Ole Bjørstorp (S) og uddyber:

- I givet fald kan det løse alle vores lokaleproblemer. Jeg tænker genoptræningscenter, det kan også være borgerservice, der skal flytte og have mere plads, eller det kan være hjemmeplejen, der skal køre ud derfra.

Også Poul Jørgensen (DF), der er formand for Teknik- og bygningsudvalget i Ishøj Kommune, giver udtryk for, at kommunen er interesseret i bygningen. Han deler tanken om, at det på sigt kan huse et rehabiliterings- og genoptræningscenter.

- Vi er interesserede i, at den bygning bliver kommunal bygningsmasse, siger han.

"Optimering" i vente

Ole Heinager, adm. direktør for Next - Uddannelse København, vil over for avisen ikke kommentere på, om uddannelsesinstitutionen forhandler med Ishøj Kommune om et salg af grunden på Vejlebrovej 45, men siger:

- Vi har en dialog med Ishøj Kommune i forhold til vores bygninger på Vejlebrovej. Der er flere muligheder i spil, som vi gerne vil have belyst sammen med kommunen.

Next udbyder forskellige ungdomsuddannelser i flere storkøbenhavnske kommuner, men råder p.t. over for mange ledige kvadratmeter, fortæller Ole Heinager. Derfor kigger de blandt andet på, hvor det giver mening at samle uddannelser og ombygge, som det eksempelvis er sket med det nye mediecampus, Next Nørrebro. Her har fotografuddannelsen, film- og tv-produktionsuddannelsen samt teater-, event- og av-teknikeruddannelsen, der alle tidligere lå i Kastrup, nemlig fået nye lokaler. Udviklingen betyder dog også, at Next løbende vurderer på, hvilke grunde der kan sælges fra, lyder det fra direktøren.

- Vi er altid ved at se på vores bygninger i forhold til at optimere, og lige nu er vi ved at se på, hvordan vi kan optimere vores to bygninger i Ishøj, siger han med henvisning til adressen med erhvervsuddannelser på Vejlebrovej 45 og bygningen på Vejlebrovej 65, hvor Sydkysten Gymnasiums tre gymnasieretninger sammen med flere Eux-uddannelser holder til.

I dag kan man blandt flere uddannelser uddanne sig til smed, murer, elektriker eller tømrer på Vejlebrovej 45, og står det til den administrerende direktør, så kommer der også fremadrettet til at være erhvervsuddannelser og gymnasier i NEXT-regi i Ishøj, men:

- Udbuddet kan jeg ikke sige noget om, det afhænger af, hvad der giver mening i lokalområdet. Det kan godt være, der sker ændringer i udbuddet, men der vil stadig være erhvervsuddannelser i Ishøj, siger han.