19. april 2021
Den nye skov i Tune får en masse træer, og de er blandt andet godt for klimaet. Foto: Jacob Ljørring / RealMæglerne
Den nye skov i Tune får en masse træer, og de er blandt andet godt for klimaet. Foto: Jacob Ljørring / RealMæglerne
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tusindvis af træer plantet i Tune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tusindvis af træer plantet i Tune
Sydkysten - 14. maj 2020 kl. 12:22

Tune Skov er en statsfolkeskov, som strækker sig over 240 hektar land i et kuperet terræn ved Tune mellem Greve og Roskilde. Nu er der blevet plantet en masse træer til den nye Den nye skov i Tune har netop fået plantet en masse træer.

Skoven har udviklet sig i step siden 2007 -og med træerne, som netop er plantet i RealMægler Folkeskoven, er det store, planlagte skov- og naturområde et afgørende skridt nærmere målet.

RealMæglerne har doneret i alt 33.000 træer til skoven.

- Som ejendomsmæglerkæde er vi naturligvis stolte over at kunne bidrage med skoven, der ikke alene hjælper til et bedre klima, men også medvirker til, at mange mennesker nu er sikret rent drikkevand i generationer frem i tiden, siger Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne.

Jorden, som Tune Skov er plantet på, er opkøbt i fællesskab af I/S Vandsamarbejdet Greve, Hofor og Greve Kommune og doneret til Naturstyrelsen, som varetager drift og vedligehold af skoven og de åbne arealer, hvor blandt andet biodiversitet er i fokus.

Kurt Ardal Larsen er driftsleder ved Tune Vandværk, som i samarbejde med de øvrige 5 vandværker i Greve har etableret selskabet I/S Vandsamarbejdet Greve.

I/S Vandsamarbejdet Greve består af Hofor, Greve Vandværk, Tune Vandværk, Karlslunde Bys Vandværk, Karlslunde Strands Vandværk og Kildebrønde Vandværk.

Alle vandværker betaler 25 øre pr. m3 drikkevand, der bliver oppumpet fra grundvandsmagasinet, til I/S Vandsamarbejdet, som opkøber jord til skov.

Kurt Ardal Larsen forklarer:
- Undergrunden i Tune Skov rummer et stort og vigtigt grundvandsmagasin, som uden problemer kan levere rent drikkevand i vandhanerne de næste 100-200 år. Og vores målinger viser, at kvaliteten er i top.

Hofor alene kommer til at aftage en million kubikmeter vand om året til københavnerne.

Der er i alt syv drikkevandsboringer i skoven, og to mere er på vej.

Bedre end købevand
Når skov og drikkevand hænger så tæt sammen, skyldes det, at skoven kan beskytte grundvandet mod pesticider, gødning, sprøjtemidler og anden forurening, der kan trænge ned igennem jorden og gøre det udrikkeligt. Ganske enkelt, fordi jorden ikke dyrkes.

- Skoven er den bedste måde, vi kan sikre grundvandet på, fortæller Kurt Ardal Larsen, der beskriver kvaliteten af vandet som langt bedre end dét, man køber på flaske i supermarkedet.

- Det kan du slet ikke sammenligne. Det er jo friskt vand, der kun lige er blevet iltet og filtreret, inden det kommer ud hjemme i vandhanen. Det andet kan have stået længe i en flaske.

RealMægler Folkeskoven er etableret som led i fortællingen om Min Klimaberegner, der skal inspirere boligejere til at vælge de rigtige løsninger, når de energiforbedrer boligen. Prøv beregneren på klimaberegner.realmaeglerne.dk

Boliger og byggeri står ifølge Energistyrelsen for ca. 40 procent af Danmarks samlede energiforbrug.

I klimaberegneren omregnes CO2-nedbringelsen ved de valgte forbedringer til antallet af træer, som hvert år kan optage den samme mængde CO2. Et bøgetræ kan optage og binde 3,5 kilo CO2 om året.

Læs om RealMægler Folkeskoven her: https://www.realmaeglerfolkeskoven.dk/

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?