19. oktober 2021
Lennart Hartmann Nielsen (V) øverst til venstre, var blandt de, der argumenterede for at det nye grønne råd, som skal erstatte Grønt Forum, bliver uden politikere. Men det ville socialdemokraterne ikke være med til og det blev derfor nedstemt.
Lennart Hartmann Nielsen (V) øverst til venstre, var blandt de, der argumenterede for at det nye grønne råd, som skal erstatte Grønt Forum, bliver uden politikere. Men det ville socialdemokraterne ikke være med til og det blev derfor nedstemt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trods modstand: Grønt råd får politiske medlemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods modstand: Grønt råd får politiske medlemmer
Sydkysten - 20. maj 2020 kl. 18:55
Af Søren Schaadt Larsen

Skal det grønne råd, som skal vejlede byrådet om kommende klima- og miljøtiltag, indeholde politikere, eller skal man udelade politikerne? Det spørgsmål blev diskuteret heftigt under det seneste byrådsmøde i Ishøj.

- Der var desværre ikke enighed om det. Vi vedtog oprettelsen af et nyt grønt råd, hvor der skal sidde to politikere. Udvalgsformanden for Klima- og Miljøudvalget og en oppositionspolitiker, forklarer borgmester Ole Bjørstorp (S).

Men en stor del af byrådet mener ikke, at politikerne hører til i det rådgivende udvalg:

- Vi ønsker ingen politisering af det grønne råd, lød det fra Sami Deniz (SF), som blev fulgt op af Ole Wedel-Brandt (Ø):

- Hvorfor skal politiske partier være medlemmer af et grønt råd, spurgte han.

SF og Enhedslisten, mente sammen med Venstre, at politikerne og deres politik kommer til at fylde for meget, og at Klima- og Miljøudvalget vil få bedre forslag fra det grønne råd, hvis man holder politikerne ude:

- Så snart man sætter medlemmer af partierne og vælgerforeningerne ind i de her, så fylder de for meget. De præger dem for meget. Vi vil gerne høre hvad de grønne foreninger og andre personer har af gode forslag og råd. Hvis man har interessen, så kan man blive medlem af det grønne råd. Rådene og anbefalingerne vil blive meget mere interessante, hvis man laver et råd af naturelskere og andre ildsjæle, siger Lennart Hartmann Nielsen (V).

De tre partier peger på, at det ofte er helt færdige politiske forslag, som allerede er filet til og tilpasset partiernes ønsker, der kommer fra rådene, når politikerne sidder med. Ved at fjerne politikerne vil de sætte samtalen fri og give mulighed for, at der kommer andre og mere ambitiøse forslag frem til politikerne i byrådet:

- Politikerne fylder meget. Det holder nogen tilbage, de tænker, at det nytter ikke noget alligevel. Det er ikke kun det grønne råd, hvor man kan trække nogle politikere ud. Jeg tror, der er bedre møder, når der ikke konstant sidder en politiker med, siger Lennart Hartmann Nielsen.

På trods af protesterne valgte den socialdemokratiske flertalsgruppe, sammen med DF, at stemme for, at der skal sidde medlemmer af Klima- og Miljøudvalget.

- Jeg mener, det er godt, at der sidder politikere med i sådanne udvalg. De bringer udvalgenes arbejde tættere på beslutningerne, forklarede Merete Amdisen (S).

Ole Bjørstorp forklarer, at det egentligt ikke er nødvendigt med politikere i udvalgene, men at han mener alligevel, at det er en god ide, at de sidder med:

- I mange af vores andre råd sidder der politikere. Det er for at få linjen op til byrådsarbejdet, det har vi i flertallet ment, at det skal være sådan, forklarede han.

Rejser du til udlandet i år?