30. oktober 2020
I sundhedskampagnen 60dage kan deltagerne få inspiration fra den tidligere letvægtsroer Eskild Ebbesen. Arkivfoto: Kenn Thomsen
I sundhedskampagnen 60dage kan deltagerne få inspiration fra den tidligere letvægtsroer Eskild Ebbesen. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tredobbelt OL-guldvinder giver sunde råd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tredobbelt OL-guldvinder giver sunde råd
Sydkysten - 03. januar 2018 kl. 11:41
Af Anders Dall

Når sundhedskampagnen 60dage.dk starter op den 22. januar, så bliver det med den tidligere letvægtsroer Eskild Ebbesen som frontfigur på kampagnen. Han skal være med til at motivere deltagerne undervejs og inspirere til en sundere livsstil.

arrow Læs også: Vil have fat i sofakrigerne

- Min opgave den vil være at give de der små boost en gang imellem til, hvad er det typisk, man er udfordret på, når man er en del af sådan et projekt, hvordan kommer man videre, når hjernen leder efter undskyldninger?, fortæller Eskild Ebbesen om sin rolle under kampagnen.

Han har erfaring fra en lang karriere som eliteidrætsmand, hvor det blandt andet blev til OL-guld tre gange og VM-guld seks gange i "guldfireren". Efter OL i 2012 besluttede han at lægge karrieren som letvægtsroer på hylden og giver nu blandt andet foredrag om, hvordan man finder motivation til at komme i gang med en sund livsstil.

Det var netop muligheden for at være med til at inspirere folk til at komme i gang med en sundere livsstil, der fik Eskild Ebbesen til at sige ja til at være inspirator på kampagnens 60 dage. Her får deltagerne på baggrund af et digitalt sundhedstjek en personlig pointmålsætning, som de i løbet af kampagnen skal forsøge at realisere ved at motionere og spise sundt.

- Man bliver jo presset fra alle mulige sider, så ens hverdag bliver ofte fyldt op af de ting, man skal gøre, og derfor er det svært at prioritere en sundere livsstil i hverdagen for mange, og dem der gør det, ville måske gerne gøre det mere. Der hjælper det bare at være en del af sådan et projekt, som det her, siger Eskild Ebbesen og tilføjer:

- Det jeg oplever er, at mange gange handler det om at blive skudt i gang, og der oplever man, at det kan godt lade sig gøre, og så når man de ting, man ellers ikke troede, man kunne nå på en bedre måde.

Selv forventer Eskild Ebbesen, at folk kommer igennem de 60 dage med en aha-oplevelse om, at det kan lade sig gøre at indarbejde en sundere livsstil i hverdagen.

- Min forventning er, at rigtig mange kommer igennem det her projekt og har løftet deres niveau og sundhedsmæssigt har fået bedre og sundere vaner, som de forhåbentlig kan holde fast i også fremadrettet, slutter han.

arrow Få en sund start på året: Nu kan du tilmelde dig 60dage.dk
02. januar 2018 kl. 20:19 Opdateret: kl. 20:12
arrow Investér 60 dage i din sundhed
27. december 2017 kl. 15:28 Opdateret: kl. 15:28
arrow Fik du læst: Det lange, seje træk
10. april 2017 kl. 05:06 Opdateret: kl. 11:15
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?