6. april 2020
Ved hvert træningspas blev der afholdt en regionskonkurrence. Én i hver stilart. Regions Sydsjælland, hvor vi hører til, var den stærkeste i alle konkurrencer. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Ved hvert træningspas blev der afholdt en regionskonkurrence. Én i hver stilart. Regions Sydsjælland, hvor vi hører til, var den stærkeste i alle konkurrencer. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre lokale svømmetalenter til årgangssamling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre lokale svømmetalenter til årgangssamling
Sydkysten - 08. januar 2020 kl. 11:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vallensbæk: Da der i slutningen af oktober blev afholdt Regionsmesterskaber, blev de fem bedste piger og fem bedste drenge belønnet med invitation til Årgangssamling.

Årgangssamlingen bliver afholdt af svømmeunionen, som ønsker at samle de bedste svømmere fra alle fem regioner og give dem en ekstra oplevelse.

Det er netop et ønske, at der er deltagelse fra hele landet, trods der blev opnået flere udviklingspoint i Østdanmark.

Fra Vallensbæks Talenthold var der hele vindere, Anna Andersen, Anders Gaard og Sean Petersen, som fik lov at deltage i samlingen. Sarah Gudme var tæt på, men måtte "nøjes" med en samlet sjetteplads.

De tre svømmere samt cheftræner Martin Møller har netop været af sted til Årgangssamlingen som blev afhold i årets første weekend i Sportscenter Herning.

Weekenden var bygget op om et struktureret program med fire træningspas, hver med fokus på en stilart.

Her oplevede svømmerne træning sammen med de andre svømmere med forskellige trænere. Herudover blev der afholdt workshops med trænerne.

Lørdag lå svømmerne i vandet klokken 8.00 til første pas. Til lørdagens eftermiddagspas, fik vi besøg af Danmarksrekordindehaver på 100 meter fri for herrer Mathias Rysgaard - tidligere indehaver af rekorden var VI39-svømmeren Jakob Andkjær. Mathias fortalte om sine træning og oplevelser, og svømmerne kunne få lov at holde hans EM-medalje, som han vandt i Glasgow i december 2019, og de kunne stille ham spørgsmål.

Lørdag aften, efter en god aftensmad, blev svømmere og trænere kørt i busser til Boksen i Herning, hvor DR holdt gallashowet "Sport 2019".

Det var en super oplevelse for svømmerne med et stort show i selskab med Danmarks bedste sportsstjerner samt underholdning fra blandt andre Lukas Graham, Minds of 99 og mange flere.

Stemning blev ekstra høj da årets OL-håb blev kåret. Denne pris gik nemlig til svømmeren Tobias Bjerg.

Søndag kom aftenens prisvinder Tobias Bjerg og fortalte sin historie, og om sin træning, udfordringer og fremdrift. Også at han kæmpede med at spise nok, hvilket har været med til at forbedre hans tider.

Tobias Bjerg er brystsvømmer og har den danske rekord i både 50m. og 100m. bryst.

Ved søndagens træningspas gav Tobias undervisning i brystøvelser og teknik, som for mange var lidt sværere. Men som Tobias også sagde, så skal der øves og det er til træning man bliver god.