16. juni 2021
Konservatives transportordfører, Niels Flemming Hansen var sammen med Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen (K) på besøg hos borgeren Poul Henning Madsen, som er plaget af trafikstøj. PR-foto
Konservatives transportordfører, Niels Flemming Hansen var sammen med Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen (K) på besøg hos borgeren Poul Henning Madsen, som er plaget af trafikstøj. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Transportordfører på støj-besøg i Vallensbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Transportordfører på støj-besøg i Vallensbæk
Sydkysten - 16. september 2020 kl. 09:49

De Konservatives transportordfører, Niels Flemming Hansen, var på besøg i Vallensbæk for at høre trafikstøj fra den nærliggende motorvej med egne ører.

Der var larm fra godstransport og personbiler på bordet, da de, tirsdag den 15. september skulle drikke sin eftermiddagskaffe. Han var nemlig blevet inviteret hjem til Vallensbæk-borgeren Poul Henning Madsen for at høre den trafikstøj, som mange borgere i Vallensbæk Kommune dagligt er plaget af.

- Det er godt nok voldsomt, sagde transportordføreren om støjen fra den nærliggende Holbækmotorvej og Ringstedbane.

Faktisk er støjen så dominerende i den lille have, at Vallensbæk-borgeren Poul Henning Madsen har brugt over 130.000 kroner på at støjisolere sit hjem. Men isolering af vinduer og døre hjælper ikke på larmen i haven.

- Vi kan næsten ikke sidde udenfor, sagde Poul Henning Madsen.

Det blev ikke kun til en kop kaffe men også en gåtur sammen med Vallensbæks borgmester, Henrik Rasmussen, der viste Vallensbæk Mose frem for transportordføreren. Også her invaderede bilernes uendelige summen, måtte Niels Flemming Hansen konkludere.

Derfor faldt snakken også på forskellige mulige løsninger på støjen, og det var især støjafskærmning, der blev fremhævet som en brugbar løsning.

- Det er en lavthængende frugt. Det er hurtigt lavet, det er hurtigt etableret, og det giver en god samfundsøkonomi, sagde transportordfører Niels Flemming Hansen.

Støjafskærmning var også den løsning, som den tidligere regering i 2019 havde prioriteret at sætte penge af til, inden aftalen blev annulleret af transportministeren. Derfor håber Vallensbæk-borgmester Henrik Rasmussen også, at støjafskærmningen i denne omgang bliver prioriteret.

- Nu fik borgerne det endelig sat i udsigt, og så blev det fejet af bordet. Det er som at få en mavepuster. Man skal kunne sidde i sin egen have, siger Henrik Rasmussen.

Noget løfte om penge til støjafskærmning blev det ikke til, men de Konservatives transportordfører har i stedet lovet at skubbe på i Transport- og Boligministeriet:

- Jeg vil bringe nogle spørgsmål videre til transportministeren og tage en runde med ham.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?