16. januar 2018
De tre borgmestre Ib Terp (S), Brøndby, Ole Bjørstorp (S), Ishøj og Henrik Rasmussen(K), Vallensbæk, som står oprejst glæder sig til at hoppe i Strandparkens badevand. Vandkvaliteten i Strandparken er rigtig god, og med det nye varslingssystem, kan man altid tjekke den aktuelle status.
De tre borgmestre Ib Terp (S), Brøndby, Ole Bjørstorp (S), Ishøj og Henrik Rasmussen(K), Vallensbæk, som står oprejst glæder sig til at hoppe i Strandparkens badevand. Vandkvaliteten i Strandparken er rigtig god, og med det nye varslingssystem, kan man altid tjekke den aktuelle status.
Foto: Vincent Byakika
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tjek dit badevand hjemmefra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tjek dit badevand hjemmefra
Sydkysten - 27. maj 2011 kl. 17:32
Af Vincent Byakika
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Ishøj: En ny fælles hjemmeside, der viser vandkvaliteten på strandene i Brøndby, Ishøj og Vallensbæk, går i luften i dag den 1. juni. Badevandsudsigten bygger på en computersimulering af badevandets kvalitet og orienterer på en hjemmeside om badevandsforholdene ved hjælp af grønne, gule og røde flag. I badevandsudsigten kan du også se en prognose for badevandets temperatur, strømforholdene og vejret i området omkring stranden. Hjemmesiden opdateres flere gange om dagen, og giver dermed en helt aktuel oversigt over badevandskvaliteten og endda en prognose nogle dage frem.

Gennem nogle år har kommunerne både fået og mistet deres Blå Flag, som Friluftsrådet uddeler til særligt attraktive strande eller havne. I 2009 mistede Vallensbæk Strand og Brøndby Havn for eksempel det Blå Flag, og i 2011 er det kun Ishøj Havn, der står tilbage med det internationalt anerkendte flag.

Det betyder dog ikke, at hverken strande eller havne er usunde - vandet er rent og fint.

Det nye varslingssystem er blevet til i et samarbejde mellem Brøndby, Ishøj og Vallensbæk kommuner og de tilhørende forsyninger, Strandparken I/S samt Spildevandscenter Avedøre. En række andre kommuner langs Øresundskysten er også tilsluttet systemet.
Onlinevarslinger
Kommunerne fortæller, at der er to store fordele ved den nye hjemmeside: For det første får borgerne ét samlet sted, hvor de kan få badevandsinformationer - uafhængigt af hvilken kommune man bor i, og hvor man gerne vil på stranden. For det andet er det en "online" varsling - det vil sige, at den viser den aktuelle badevandsituation og siden opdateres hele døgnet.

- Det er en stor fordel for dem, der vil bade i Strandparken, at de nu kan få et samlet overblik for alle strandene på ét sted, og at informationen er opdateret, så den viser den aktuelle tilstand. Ikke kun i sommermånederne men hele året, hvilket er godt nyt til vinterbaderne, lyder det i en fælles udtalelse fra borgmestrene for de tre kommuner, som Strandparken ligger i - Ib Terp (S), Brøndby, Henrik Rasmussen (K), Vallensbæk og Ole Bjørstorp (S), Ishøj, der også er formand for Strandparken.

Den nye hjemmeside kan ses på www.oresund.badevand.dk. Her kan badevandsudsigten findes frem ved at klikke på den valgte strand. Der vil også være link til hjemmesiden fra de tre kommuners hjemmesider, Strandparkens hjemmeside samt Spildevandscenter Avedøres hjemmeside.

_____________
Sådan fungerer varslingssystemet
Badevandsudsigten bygger på en kombination af en model af vandets bevægelser samt aktuelle oplysninger om kloakoverløb og aktuelle vejrdata.

Kraftige regnskyl kan medføre, at der udledes spildevand til badevandsområder - det der kaldes overløb. Hvis der sker et sådant overløb, bliver der sendt en besked til modellen, som derefter beregner badevandskvaliteten, som koncentration og spredning af bakterier ved hver strand.

Hvis vandet er fint vises et grønt symbol, som betyder at man godt kan bade. Hvis der er for mange bakterier ved en strand vises et rødt symbol, som betyder at badning frarådes.

Badevandsprognosen giver ved hjælp af farvede flag en oversigt over badevandskvaliteten i dag og de følgende 3 dage.
De farvede flag betyder:
Grønt flag

- God badevandskvalitet

Gult flag

- Vær opmærksom - Læs note ved flaget på kortet

Rødt flag

- Badning frarådes pga. badevandets kvalitet
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk