11. juli 2020
Anne Conrad-Petersen, Alex Østergaard tager publikum med på en både spændende, dramatisk og underholdende teaterrejse gennem Mosede Forts udearealer. Pressefoto
Anne Conrad-Petersen, Alex Østergaard tager publikum med på en både spændende, dramatisk og underholdende teaterrejse gennem Mosede Forts udearealer. Pressefoto
Foto: Fotohaj
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Teater på Mosede Fort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teater på Mosede Fort
Sydkysten - 24. august 2019 kl. 09:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag den 31. august klokken 13 kan gæster på området ved Mosede Fort opleve museet på en helt ny måde, når skuespillere fra Skuespillerakademiet opfører den publikumsroste forestilling "De Goder Vi Har" på de udendørs arealer ved fortet. Publikum kan glæde sig til en teateroplevelse ud over det normale, når teatertruppen tager publikum med på en rejse i det historiske landskab på Mosede Forts unikke udendørsområde.

Medrivende, rørende med både alvor og humor

Kan man lave en teaterforestilling om mad, brød, kartofler og om at tygge maden grundigt, før den synkes? Hvis du spørger forskere og formidlere fra projektet "Kampen om maden - 1914-1918" knyttet til Mosede Fort og skuespillere fra Skuespillerakademiet, så er svaret ja.

Publikum kan glæde sig til en forestilling, som helt uformelt og uden at holde på alt for mange "teaterformer" opfører en fortælling sat sammen af en række vidt forskellige scener, som alle på hver sin vis fortæller om hændelser fra 1. Verdenskrig, hvor "Hungerspøgelset" ikke stod langt fra døren. "De Goder Vi Har" fortæller historien om det lille land i den store krig - og om de enorme forandringer, krigen satte gang i, både på de helt store planer og på helt almindelige menneskers tallerkener og ikke mindst det sammenhold og de omvæltninger, der skulle til for at holde Danmark mæt.

Med udgangspunkt i 100 år gammelt kildemateriale har teatertruppen dramatiseret og levendegjort forskernes materiale på både kreative og overraskende måder. Som tilskuer oplever man livet i Danmark i perioden fra 1914-1918 fra alle mulige vinkler og gennem mange forskellige små historier - både de sjove og de triste. Mens vi går rundt under åben himmel i spændende afkroge af Mosede Fort og mærker historiens vingesus, mærker vi også den undtagelsestilstand, landet var i.

Forestillingerne bygger på resultater fra forsknings- og formidlingsprojektet Kampen om maden 1914-1918, der er støttet af VELUXFONDENs museumsprogram. Gennem små to år har projektet haft fokus på, hvordan Danmark klarede sig gennem krigen gennem en omfattende fødevarehandel til begge sider i krigen og samtidig sørgede for, at danskerne støttede op om neutraliteten ved at de var sikre på, at der var mad nok til alle. Skuespillere og forskere har samarbejdet om at formidle projektets forskningsmæssige viden på nye engagerende måder.

Forestillingen finder sted lørdag d. 31. august kl. 13.00 på Mosede Fort, Mosede Strandvej 87a, 2670 Greve. Selve forestillingen foregår forskellige steder ude i fortområdet. Forestillingen starter ved, at vi samles foran indgangen til udstillingen. Tilskuere rådes til at tage praktisk fodtøj og tøj på, der egner sig til at gå og stå rundt om spillerne. Der er således ikke tale om traditionelt teater, hvor publikum placeres på stole foran en scene.

I løbet af sommeren har forestillingen nu været opført 3 gange. Sidste chance for at opleve stykket er søndag d. 29. september kl. 13.

Det er gratis at se forestillingen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?