15. december 2019
Kom og find ud af, hvad kartofler og brød har med krig at gøre, når publikum I én af scenerne inviteres helt ind til den almindelige danskers middagsbord. Pressefoto
Kom og find ud af, hvad kartofler og brød har med krig at gøre, når publikum I én af scenerne inviteres helt ind til den almindelige danskers middagsbord. Pressefoto
Foto: Fotohaj
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Teater på Mosede Fort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teater på Mosede Fort
Sydkysten - 20. juli 2019 kl. 09:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag den 21. juli klokken 13 kan gæster på området ved Mosede Fort opleve museet på en helt ny måde, når skuespillere fra Skuespillerakademiet opfører forestillingen "De Goder Vi Har" på de udendørs arealer ved fortet.

Publikum kan glæde sig til en teateroplevelse ud over det normale, når teatertruppen tager publikum med på en rejse i det historiske landskab på Mosede Forts unikke udendørsområde.

Kan man lave en teaterforestilling om mad, brød, kartofler og om at tygge maden grundigt, før den synkes? Hvis du spørger forskere og formidlere fra projektet "Kampen om maden - 1914-1918" knyttet til Mosede Fort og skuespillere fra Skuespillerakademiet, så er svaret ja.

Publikum kan glæde sig til en forestilling, som helt uformelt og uden at holde på alt for mange "teaterformer" opfører en fortælling sat sammen af en række vidt forskellige scener, som alle på hver sin vis fortæller om hændelser fra 1. Verdenskrig, hvor "Hungerspøgelset" ikke stod langt fra døren.

Med udgangspunkt i 100 år gammelt kildemateriale har teatertruppen dramatiseret og levendegjort forskernes materiale på både kreative og overraskende måder. Som tilskuer oplever man livet i Danmark i perioden fra 1914-1918 fra alle mulige vinkler og gennem mange forskellige små historier - både de sjove og de triste. Mens vi går rundt under åben himmel i afkroge af Mosede Fort og mærker historiens vingesus, mærker vi også den undtagelsestilstand, landet var i.

Historie om krig
"De Goder Vi Har" fortæller historien om det lille land i den store krig - og om de enorme forandringer, krigen satte gang i, både på de helt store planer og på helt almindelige menneskers tallerkener og ikke mindst det sammenhold og de omvæltninger, der skulle til for at holde Danmark mæt.

Forestillingerne bygger på resultater fra forsknings- og formidlingsprojektet Kampen om maden 1914-1918, der er støttet af Veluxfondens museumsprogram. Gennem små to år har projektet haft fokus på, hvordan Danmark klarede sig gennem krigen gennem en omfattende fødevarehandel til begge sider i krigen og samtidig sørgede for, at danskerne støttede op om neutraliteten ved at de var sikre på, at der var mad nok til alle. Skuespillere og forskere har samarbejdet om at formidle projektets forskningsmæssige viden på nye engagerende måder.

Selve forestillingen foregår forskellige steder ude i fortområdet. Tilskuere skal have fodtøj og tøj på, der egner sig til at gå og stå rundt om spillerne. Der er således ikke tale om traditionelt teater, hvor publikum placeres på stole foran en scene.

Det er gratis at se forestillingen i år. Forestillingen starter ved, at vi samles foran indgangen til kasematten. I løbet af sommeren vil der være flere muligheder for at se og opleve teaterstykket, da stykket vil blive opført på følgende dage: 21. juli, 4. august, 31. august samt d. 29. september - alle dage kl. 13.