21. oktober 2019
Den 13. juli fylder Mads Krage 75 år. Han var blandt andet med til at åbne den lokale Bilka. Privatfoto
Den 13. juli fylder Mads Krage 75 år. Han var blandt andet med til at åbne den lokale Bilka. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Succesfuld erhvervsmand runder 75 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Succesfuld erhvervsmand runder 75 år
Sydkysten - 10. juli 2019 kl. 10:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Han blev født i Odense den 13. juli 1944. Skolegangen foregik også her, først i Odense Seminarium (underskole).

Herefter Giersing Realskole med realeksamen. Så i herreekviperingslære som faderen. Højere Handelseksamen blev afsluttet på Tietgenskolen, og så gik turen til Dansk Shell i København på salgskontoret. Det var en god og spændende arbejdsplads med masser af læring. Her mødte Mads Krage også sin ægtefælle Lise, som han sidste år fejrede guldbryllup med. Parret har to børn. Efter syv år i Shell gik turen til Bilka og Dansk Supermarked. Først i Bilka Hundige og i 1975 som leder af den nyetablerede Bilka i Odense. Nu kunne den fynske accent gøre nytte igen. Den har i øvrigt aldrig forladt ham. Efter fire år i Odense indfandt utålmodigheden sig igen hos den ihærdige unge mand. Tilbage til Greve i 1980 og sportskammeraterne fra badminton og golf. Det blev også opstarten på et nyt eventyr, om end starten var meget beskeden. Den første Netto åbnede 1. april 1981 i små lokaler på Godthåbsvej i Vanløse, men kæden ekspanderede hurtigt på Sjælland og blev efter få år landsdækkende og var omkring årtusindeskiftet Danmarks største dagligvarekæde.

Sideløbende startede Mads Krage også op i det tidl. Østtyskland, England i 1990, og senere i Polen og Sverige. Det blev meget arbejdsomme år. Også fordi Mads Krage tog aktiv del i alle nye butiksetableringer. Han siger selv spøgefuldt, at han er et levende landkort, og har besøgt tusinder af potentielle Netto-byer. Arbejdsugen var ofte på 60-70 timer.

Mads Krages primære interesser var butiksetableringer, varer og priser, samt de lokale medarbejdere.

"Det er dem, der gør hele forskellen, og lederne skal gå foran, siger Mads Krage.

En evig ambition var, at Netto skulle være anderledes og fornyende på alle parametre.

- Mads Krage personificerer prisbevidsthed og sparsommelighed. Netto-konceptet er en del af hans karaktertræk, blev der skrevet om ham.

Efter 25 år med Netto gik Mads Krage på pension i 2005. Også med et ønske om lidt mere tid til familie, sport, rejser, og de mange venner. Christiansø har siden hans barndom været det foretrukne feriemål, men også Irland og Skotland har været højt på listen.

Efter pensionen har Mads Krage beskæftiget sig med bestyrelsesarbejde, og pludselig var hans kalender pænt fyldt op igen. Det er blevet til en 16-18 poster, en del som formand.

- Det har været spændende og sjovt at sætte sig ind i nye områder og brancher, og især at møde nye mennesker, siger han.

I de seneste år har Mads Krage nedtrappet sine erhvervsaktiviteter, men er dog stadig aktiv i nogle få bestyrelser.