17. oktober 2021
Strandgårdskolen i Ishøj inviterer elever, ansatte, forældre og lokale borgere til at strikke sig til dagens økologiske ret. Et styk strikket karklud er nemlig billet til at få serveret en gratis portion af dagens ret. Foto: Ishøj Kommune
Strandgårdskolen i Ishøj inviterer elever, ansatte, forældre og lokale borgere til at strikke sig til dagens økologiske ret. Et styk strikket karklud er nemlig billet til at få serveret en gratis portion af dagens ret. Foto: Ishøj Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strik en karklud og få dagens ret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strik en karklud og få dagens ret
Opdateret 23. november 2016 kl. 10:25
Sydkysten - 20. november 2016 kl. 11:51

Strandgårdskolen i Ishøj går alternative veje for at sætte fokus på bæredygtighed. Derfor inviterer skolen nu elever, ansatte, forældre og lokale borgere til at strikke sig til dagens økologiske ret. Et styk strikket karklud er nemlig billet til at få serveret en gratis portion af dagens ret. Det skriver Ishøj Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi har garn og strikkepinde stående fremme i kantinen, som vores elever, forældre og ansatte kan komme og hente. Når de så har strikket en klud, giver vi dagens ret, fortæller kantineleder Susanne Clausen.

Initiativet udspringer af Strandgårdskolens fokus på bæredygtighed i kantinen, forklarer lærer Lykke Stagaard.

- Vi har gennem de sidste 10 år arbejdet seriøst med at skabe en bæredygtig kantine, og i 2010 blev vi den allerførste kantine i Danmark, som blev præmieret med det statsautoriserede økologiske guldmærke. Guldmærket betyder, at over 90 procent af vores mad er i økologisk kvalitet, siger hun.

Ifølge kantineleder Susanne Clausen handler det ikke kun om, at maden skal være økologisk, der arbejdes også på at gøre rammerne om maden og madproduktionen bærerdygtig.

- At udskifte vores miljøskadelige mikroplastklude med bomuldsklude er bare et af mange tiltag, som vil gøre vores kantine endnu mere bæredygtig fremover. Blandt andet arbejder vi også på at udskifte alt engangsservice med genanvendeligt service, fortæller hun.

Afskaffelsen af engangsservice er mulig, da Strandgårdskolen gennem det sidste år har deltaget i projekt Loma under Nordea-fonden. Projektet har blandt andet været med til at finansiere indkøb af ny service, som betyder, at skolen på længere sigt ikke vil have engangsservice på hylderne.

Mad og læring
På Strandgårdskolen hænger mad, bærerdygtighed og læring sammen. Derfor har skolen gennem de sidste år udviklet et koncept, hvor blandt andet faget madkundskab er en integreret del af den daglige madproduktion. Skolens elever er derfor på skift med i kantinens madproduktion både i forhold til madlavning, rengøring, salg og servering.

- Vi tror på, at vores elever lærer mere, når de indgår i meningsfulde og vigtige sammenhænge, som det jo er, når man har lavet dagens mad til sine kammerater og voksne, fortæller lærer Lykke Stagaard.

Interesserede kan komme forbi på en skoledag mellem klokken 11 og 12 med en strikket bomuldskarklud, som man afleverer til kantinelederen, hvorefter man får en gratis portion af dagens ret.

Rejser du til udlandet i år?