16. juli 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strandvejens nye isbod lokker med økologiske fristelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strandvejens nye isbod lokker med økologiske fristelser
Sydkysten - 25. juni 2020 kl. 09:46
Af Emil Abkjær Kristensenemil.kristensen@sn.dk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Endnu en isbod har set dagens lys på Strandvejen i Greve.

Det er SUND Sandwich på Hundige Strandvej, der har gjort is til en del af sortimentet, og den sælges blandt andet fra deres lille bod foran butikken.

Og der er ikke tale om en hvilken som helst is. Den er nemlig lavet af kokken Jacob de Neergaard, der i sin tid sikrede Søllerød Kro sin første Michelinstjerne. Han har siden kastet sin kærlighed på is.

- Vi havde længe haft en tanke om, at vores lille bod kunne bruges til at sælge is, siger Henrik Fehmerling, indehaver af SUND Sandwich.

- Jeg kender Jacob, og da jeg spurgte, om han var interesseret i, at vi solgte hans is her, var han helt klar på idéen.

Isen hedder Jacob og Jakob Icecream, og den er opkaldt efter de to stiftere Jacob de Neergaard og Jacob Marsing-Rossini.

Isen, der har fokus på gode, økologiske råvarer og god smag, bliver solgt i flere butikker på landsplan, men SUND Sandwich er det eneste sted, hvor man kan købe og få serveret den som kugleis i bæger, forklarer Henrik Fehmerling.

Uddannet i is

Henrik Fehmerling, der har sandwichbaren sammen med kæresten Jeanette Krogh, forklarer, at de har hyret personale, der kan stå i isboden, og at michelinkokken har været nede og undervise medarbejderne i, hvordan isen bliver lavet, og hvad der er i, hvis nu kunderne skulle være nysgerrige.

- Vi laver også et arrangement på et tidspunkt, hvor Jacob kommer ned og står i boden, så han selv kan forklare kunderne omkring processen, siger Henrik Fehmerling.

Han ved endnu ikke, hvornår det bliver, da det både afhænger af kalenderkoordinering og godt vejr, forklarer han.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?