23. juni 2021
Sæsonen begynder med en særlig grundig rensning, hvor tang og fedtemøg fra vinteren bliver fjerne med store maskiner. Derefter renses stranden to gange om ugen. Det er Greve Kommune, Greve Strandlaug og HedeDanmark, som står for strandrensningen.
Sæsonen begynder med en særlig grundig rensning, hvor tang og fedtemøg fra vinteren bliver fjerne med store maskiner. Derefter renses stranden to gange om ugen. Det er Greve Kommune, Greve Strandlaug og HedeDanmark, som står for strandrensningen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strandrensningen er nu i gang i Greve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strandrensningen er nu i gang i Greve
Sydkysten - 27. maj 2021 kl. 19:24

Der er godt nyt til de mange Greveborgere, som ser frem til at nyde den danske sommer på kommunens lange strand. Strandrensningen er nemlig gået i gang. Det skete i dag, torsdag den 27. maj, og den fortsætter helt frem til 1. oktober, hvis budgettet rækker til det.

Strandrensningen finder som udgangspunkt sted hver tirsdag og torsdag. Men Greve Strandlaug, som kommer på stranden dagligt, kan aflyse dagen før, hvis der ikke er særlig meget tang og fedtemøg, eller de kan skrue op i en særlig situation alt efter behovet. Det skal være med til at sikre, at budgettet bliver brugt mest hensigtsmæssigt.

Til at starte med bliver stranden dog renset hver dag for at komme til bunds i de store mængder tang og fedtemøg, som er skyllet ind på stranden i vinterhalvåret.

- Stranden er et af kommunens største aktiver. Den bliver flittigt besøgt året rundt, men især om sommeren valfarter Greveborgerne dertil for at nyde sol, sand og vand. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at vi gør stranden så indbydende som muligt, og det gør vi blandt andet ved at holde den ren og fri for tang og fedtemøg, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Mortan Martinsson.

Den indsamlede tang og fedtemøg bliver i første omgang lagt i depoter på stranden, hvor det drypper af i højst 24 timer. Dermed bliver vægten mindre, og det har betydning for, hvor meget kommunen skal betale for at få det kørt væk. Efterfølgende bliver det kørt til en landmand, som bruger det som gødning på sin mark.

Greve Kommune har i alt afsat 2,2 millioner kroner til strandrensning i år.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?