11. juli 2020
Pia Lindell Qwist, til venstre, og Dorthe Nielsen byder velkommen til middag på Det Gamle Røgeri.
gallery icon

Se billedserie

Pia Lindell Qwist, til venstre, og Dorthe Nielsen byder velkommen til middag på Det Gamle Røgeri.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor støtte til gadens børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor støtte til gadens børn
Sydkysten - 05. april 2013 kl. 15:18
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

187.890 kroner - så mange penge fik projektet Gadens børn i Indien samlet ind, da det over to velgørenhedsmiddage på Det Gamle Røgeri holdt auktion.

Projektet, der sidste år blev startet for at hjælpe de mange hundrede tusinder af gadebørn i den indiske millionby Calcutta, er med pengene blevet hjulpet godt i gang af de mange folk, der gerne vil støtte op om projektet.

- Det er simpelthen så flot. Vi kan komme langt for de penge, og målet er at starte et pigehjem for 30-40 piger i 2014. Og så hjælper vi to danske piger, der har et projekt i Calcutta, fortæller den ene af de to stiftere af Gadens børn i Indien, Pia Lindell Qwist, der i oktober sidste år sammen med Dorthe Nielsen stiftede projektet.

Inden de to velgørenhedsmiddage havde Pia Lindell Qwist ikke regnet med, at få samlet så mange penge ind.

- Vi håbede på at kunne få mellem 80.000-90.000 kroner. Men det blev dobbelt-op. Jeg kunne ikke sove om natten efter middagene, for jeg lå og tænkte på, hvor sejt det var, fortæller Pia Lindell Qwist, der over de to middage havde 110 spisende gæster.

De mange penge ved velgørenhedsmiddagene blev blandt andet samlet ind ved, at folk kunne byde på hotelophold, limousineture sponsoreret af Sydkysten Limousine Service, tøj, rødvine og diverse gavekort. Maden til middagen blev leveret gratis fra leverandørerne.

Gadens børn i Indien er en non-profit organisation, dermed går alle pengene ubeskåret til at projektet, og når de to stiftere til maj atter engang drager til Indien, så er det for egen regning.

- Vi tager en uge til Indien for at se på bygninger, og vi bruger ikke en krone på administrativt arbejde, fortæller Pia Lindell Qwist, der til daglig er fuldt beskæftiget som ejer af Det Gamle Røgeri.

Indtil videre har Gadens børn i Indien omkring 20 frivillige, der hjælper til med projektet. Derudover har det 200 medlemmer, som betaler 100 kroner om året for at være medlemmer og bidrager til, at gadebørnene kan få en bedre tilværelse. En tilværelse der blandt andet byder på gravide piger ned til ni år, der render rundt i gaderne.

Gadens børn i Indien håber, at det inden længe kan komme op på 300 medlemmer, så det kan blive skattefritaget. Som medlem får man løbende opdateringer, blandt andet gennem nyhedsbreve på, hvordan det går med projektet.

Det er muligt at læse mere om projektet på www.gadensboern.dk.

Det anslåes, at der er 200.000 gadebørn i Calcutta.

jm

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?