20. januar 2019
A2B underviser også ude på virksomhederne, hvor virksomhedernes egne miljøregler og personalepolitikker bliver benyttet.
A2B underviser også ude på virksomhederne, hvor virksomhedernes egne miljøregler og personalepolitikker bliver benyttet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sprogcenter hjælper udenlandske medarbejdere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sprogcenter hjælper udenlandske medarbejdere
Sydkysten - 15. april 2018 kl. 15:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sprogcentret A2B i Solrød hjælper lokale virksomheder med at opkvalificere og fastholde udenlandske medarbejdere ved at give dem danskundervisning.

- Det er en stor investering at hyre arbejdskraft i udlandet, og et stort tab af viden og kompetencer, når en medarbejder vælger at rejse hjem igen. Erfaringen viser, at udenlandske medarbejdere kan fastholdes, hvis de falder godt til sammen med deres familier, skaber netværk, lærer sproget og forstår kulturen, fortæller centerleder Agnete Kjellberg fra Sprogcentret A2B i Solrød.

Sprogcentret står for danskundervisningen i Solrød og driver på landsplan 10 sprogcentre, der tilbyder jobrettet sprog- og vidensundervisning til udenlandske medarbejdere.

Gratis undervisning

Alle udlændinge i Danmark har ret til danskundervisning. Også dem, der selv har fundet vej til landet. Og den viden vil Sprogcenter A2B brede ud til regionens arbejdspladser.

- Vi har erfaret, at for eksempel mange østeuropæiske medarbejdere er her i mange år, uden at lære et eneste ord dansk. Det skyldes ofte, at de ikke er klar over, at de inden for de første fem år kan modtage gratis danskundervisning. Vi ved også, at disse medarbejdere ofte ender med at rejse hjem igen, fordi de ikke har fået noget tilhørsforhold til landet. Og det er en skam, fordi danske virksomheder er mere og mere afhængig af denne arbejdskraft, fortæller Agnete Kjellberg.

Ifølge Dansk Industri er cirka hver tiende lønmodtager i Danmark fra udlandet. En stor del af dem arbejder inden for landbrug, gartneri, service og produktion, men flere ansættes også inden for sundhedsvæsenet, undervisning og i IT-branchen.

- Vi har rigtig mange kandidater fra for eksempel Østeuropa, som arbejder inden for håndværk, landbrug og service. Men vi ser også mange højtuddannede læger og ingeniører rundt om i regionen, som har stor gavn af danskundervisningen, siger Agnete Kjellberg og fortsætter:

- Vores fokus i danskundervisningen er arbejdsmarkedsrettet. Det vil sige, at vi målretter vores undervisning til de enkelte kandidaters job og branche, så de lærer et branchespecifikt dansk. Vi underviser derfor også ude på arbejdspladserne, hvor vi for eksempel inddrager virksomhedernes egne miljøregler, personalepolitikker eller andet materiale i undervisningen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk