21. august 2019
En lastbilschauffør tog et hvil på en parkeringsplads, men blev vækket af en betjent. Lastbilen var nemlig parkeret foran færdselspolitiets lokaler i Greve, og føreren viste sig at have rod i papirerne. Nu kan han se frem til en bøde på 54.000 kroner.
En lastbilschauffør tog et hvil på en parkeringsplads, men blev vækket af en betjent. Lastbilen var nemlig parkeret foran færdselspolitiets lokaler i Greve, og føreren viste sig at have rod i papirerne. Nu kan han se frem til en bøde på 54.000 kroner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sov på politiets p-plads: Kan se frem til kæmpebøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sov på politiets p-plads: Kan se frem til kæmpebøde
Sydkysten - 12. april 2019 kl. 13:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag morgen klokken seks mødte en betjent på arbejde hos Tungvognscenter Øst, der har til huse i Greve, og på parkeringspladsen holdt en lastbil parkeret, som betjenten ikke umiddelbart kendte noget til. Parkeringspladsen bruges normalt til at parkere lastbiler, som færdselsafdelingen har udtaget til kontrol.

Betjenten gik derfor hen og bankede på førerhuset, hvor en 52-årig lastbilschauffør fra Hårlev på Stevns sad og fik sig et hvil.

Betjenten besluttede sig for at udføre en kontrol af føreren, og det viste sig at være en god ide.

- Lastbilschaufføren havde ikke styr på sit førerkort. I lastbilen fandt vi nemlig, at han brugte både sit eget og sin hustrus førerkort, og det er selvsagt ulovligt, fortæller politikommissær Henrik Fobian fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Når man som fører skal køre et køretøj med en digital eller intelligent takograf, skal et førerkort benyttes. På den måde kan politiet se, hvem der har kørt lastbilen hvornår, og dermed om køre- og hviletidsreglerne er overholdt. Hvis en fører benytter to førerkort, kan pågældende køre videre i lastbilen, selvom det egentlig er tid til hvil.

- Det er en ganske alvorlig forseelse, at manden har brugt to førerkort. Et førerkort er et personligt dokument, og når denne fører så bruger to kort, kan man mistænke ham for ikke at have overholdt køre- og hviletiderne. Det kan betyde trafikdrab, hvis en chauffør, der er for træt, sætter sig bag rattet, siger Henrik Fobian.

Bødepåstanden i en sag som denne er på 54.000 kr. Foruden en sigtelse for overtrædelse af køre - hviletidsbestemmelserne blev lastbilchaufføren sigtet for overtrædelse af straffeloven, da anvendelse af en andens førerkort er en overtrædelse af reglerne om personelfalsk. Sagen vil blive afgjort senere ved et retsmøde.