1. august 2021
Tillidsmand Michael Hansen er uforstående over for, at brandstationen i Solrød nu mister sin tankvogn og fire medarbejdere. Arkivfoto: Peter Andersen
Tillidsmand Michael Hansen er uforstående over for, at brandstationen i Solrød nu mister sin tankvogn og fire medarbejdere. Arkivfoto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solrød mister fire brandmænd og en tankvogn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solrød mister fire brandmænd og en tankvogn
Sydkysten - 11. januar 2019 kl. 12:00
Af Petter Becker-Jostes

En ny kontrakt mellem Østsjællands Beredskab og Falck betyder, at brandstationen i Solrød bliver beskåret med fire deltidsbrandmænd og en tankvogn. Det oplyser tillidsmand på stationen Michael Hansen, som kalder det en forkert beslutning at skære ned.

arrow Læs også: Mister alle deltidsbrandfolk og to køretøjer

- Jeg er noget chokeret over afgørelsen, siger Michael Hansen.

Ifølge tillidsmanden tjener fire deltidsbrandmænd tilsammen i omegnen af 2000 kroner om måneden, og tankvognen er fra 2007 og dermed afskrevet for længe siden. Derfor er der kun tale om en minimal besparelse, som til gengæld giver køb på brandmændenes og borgernes sikkerhed og også kan ende med at være dyrere i sidste ende, mener Michael Hansen.

Tankvognen bliver nemlig brugt både som slukningskøretøj og til at fungere som barriere mod trafikken ved færdselsuheld på motorvejen. Ved brande i Solrød er det også vigtigt at huske, at to tredjedele af alle brandhaner i Solrød blev sløjfet for ti år siden, og Køge vil ikke levere en tankvogn gratis, hver gang der er brug for det, påpeger tillidsmanden.

- Jeg føler, der bliver gjort køb på sikkerheden for 2000 kroner om måneden. Vi må leve med afgørelsen, men vi har ikke et job, hvor vi slår søm i, men et job hvor der er risiko for, at det går galt, siger Michael Hansen og understreger, at det er politikerne, han kritiserer.

- Før i tiden ringede Niels Hörup (Solrøds Venstre-borgmester, red.), men det gør han ikke mere. Politikerne har garanteret fået at vide, at responstiden vil være den samme, og vil sikkert svare, at man kan få det samme til den halve pris, siger Michael Hansen.

Han har til gengæld kun godt at sige om Falck:

- Jeg har altid følt opbakning fra Falck og er stolt af at være brandmand hos dem, siger Michael Hansen.

Hos Østsjællands Beredskab mener beredskabsdirektør Lars Robetjé, at det er en forsvarlig beslutning.

- Østsjællands Beredskab er fortsat fuldstændig forsvarligt, og borgere og virksomheder i Solrød Kommune kan fortsat føle sig trygge. Der er tale om, at vi organiserer beredskabet på en ny måde med et stærkere samarbejde, hvor vi i højere grad trækker på vores fælles ressourcer, siger Lars Robetjé i en pressemeddelelse.

Michael Hansen kan i øvrigt ikke oplyse, hvornår ændringerne kommer til at træde i kraft. I dag er der 21 deltidsbrandmænd tilknyttet stationen i Solrød, og det tal vil fremover altså blive 17.

arrow Nyt samarbejde om beredskabet på bordet
19. december 2018 kl. 17:03 Opdateret: kl. 17:03
arrow Greve går med i nyt samarbejde om beredskab
18. december 2018 kl. 10:10 Opdateret: kl. 10:10
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?