17. oktober 2019
-Vi har nogle gode daginstitutioner her i Solrød Kommune, men vi vil gerne gøre dem endnu bedre, siger Kim Sunesen (V), formand for familie- og uddannelsesudvalget.
-Vi har nogle gode daginstitutioner her i Solrød Kommune, men vi vil gerne gøre dem endnu bedre, siger Kim Sunesen (V), formand for familie- og uddannelsesudvalget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solrød indfører tilsyn i daginstitutionerne en gang om året

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solrød indfører tilsyn i daginstitutionerne en gang om året
Opdateret 10. juni 2019 kl. 10:09
Sydkysten - 09. juni 2019 kl. 12:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Solrød: Tilsynsrapporterne fra Solrød Kommunes daginstitutioner kan fremover findes på daginstitutionernes hjemmeside, og daginstitutionerne kan se frem til et tilsynsbesøg hvert år.

Nu får kvaliteten af de pædagogiske tilsynsrapporter et nøk op i Solrød Kommune. Kommunen har nemlig over en længere periode arbejdet på at udvikle kvaliteten af tilsynene i de kommunale daginstitutioner, og det betyder, at der er udviklet en ny ramme og indhold for de pædagogiske tilsyn, som lokalpolitikerne i Familie- og uddannelsesudvalget nu har godkendt.

Det betyder bl.a., at Solrød Kommune nu går ud over den lovpligtige indsats, som er et tilsyn hvert 2. år, og indfører tilsyn hvert eneste år, og at tilsynsrapporterne bliver offentliggjort på daginstitutionernes hjemmeside.

- Vi har nogle gode daginstitutioner her i Solrød Kommune, men vi vil gerne gøre dem endnu bedre. Vi har derfor over en længere periode arbejdet på at finde frem til, hvordan vi kan styrke vores pædagogiske tilsyn og hæve niveauet i vores daginstitutioner endnu mere, siger Kim Sunesen (V), formand for Familie- og uddannelsesudvalget.

Ud over det årlige tilsyn og en bedre mulighed for at læse rapporterne har Familie- og uddannelsesudvalget også besluttet at holde endnu mere skarpt øje med dagtilbudsområdet. Det skal fx ske ved, at politikerne også hvert år vil drøfte, hvordan det går på dagtilbudsområdet.

- Vores børn er vores fremtid, og de skal have nogle trygge og udviklende rammer, hvor de kan trives, lære og udvikle sig. Det har vi fuld tillid til, at vores dygtige personale kan skabe, men det er også vigtigt for os politikere, at vi har fingeren på pulsen, og derfor vil vi gerne følge området lidt tættere, siger Kim Sunesen.

Det er ikke kun på tilsynsfronten, at de lokale politikere er opmærksomme på at forbedre daginstitutionerne i Solrød Kommune. Allerede ved sidste års budgetforhandlinger besluttede et enigt byråd at give daginstitutionerne midler til at hæve andelen af pædagoguddannede til 60 procent i alle daginstitutioner.

Til efteråret skal Familie- og uddannelsesudvalget tage stilling til et forslag til en ny ramme og indhold af tilsyn for den kommunale dagpleje og for private pasningsordninger.