14. oktober 2019
Den 25-årige kvinde har to gange prøvet at skyde skylden på sin søster, efter hun er kørt for stærkt og uden kørekort. Om søsteren har vidst noget om det, må efterforskningen nu vise. Foto: Jan Holm
Den 25-årige kvinde har to gange prøvet at skyde skylden på sin søster, efter hun er kørt for stærkt og uden kørekort. Om søsteren har vidst noget om det, må efterforskningen nu vise. Foto: Jan Holm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søster løj for politiet ved hurtig julekørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søster løj for politiet ved hurtig julekørsel
Sydkysten - 08. januar 2019 kl. 12:12
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 25-årig kvinde fra Ballerup havde både mere end travlt og lyve-tøjet fremme, da hun juleaftens morgen blev taget i en hastighedsmåling af politiet på Køge Bugt Motorvejen ved Solrød. Hele 157 kilometer i timen blev hun målt til på stedet, hvor man ellers ikke må køre mere end 110.

Hvor den slags normalt giver bøde og klip, kan hun nu også se frem til at få en straffesag på halsen. Hun havde nemlig ikke medbragt noget kørekort - hun havde faktisk slet ikke noget, skulle det vise sig - og oplyste i stedet navn og personnummer på en 30-årig kvinde fra Sjølund. Betjenten var dog ikke helt sikker på, at det nu var helt rigtigt, og tog derfor også et billede af kvinden og undersøgte efterfølgende sagen.

Her viste det sig, at kvinden i stedet for sit eget havde oplyst søsterens navn i stedet. Den 30-årige søster havde i modsætning til sin lillesøster et gyldigt kørekort, mens den 25-årige stod som ejer af bilen. Betjenten fandt også frem til, at den 25-årige havde lavet samme nummer ved en automatisk trafikkontrol i november, hvor hun også havde kørt for stærkt, og man kunne finde den 30-åriges underskrift på en tro og love-erklæring om, at hun havde kørt bilen, mens den 25-årige slap for straf.

I stedet for "blot" at være sigtet for hastighedsovertrædelser er den 25-årige nu altså også sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf om falsk anklage.

- Vi ser jævnligt den slag sager, og det er også derfor, betjenten undersøgte det. Men mange ved ikke, at netop fordi man går fra en overtrædelse af færdselsloven til også at være en overtrædelse af straffeloven, er det meget mere alvorligt, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestjællands Politi, Charlotte Tornquist.

Politiet skal desuden også undersøge, om det var den 25-årige eller den 30-årige, der underskrev tro og love-erklæringen, og dermed tage stilling til, om den 30-årige søster også skal sigtes i sagen.