7. maj 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Snyd med sociale ydelser: Kommune opdager fusk for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snyd med sociale ydelser: Kommune opdager fusk for millioner
Sydkysten - 27. april 2021 kl. 10:29
Af Helle Midskov

Solrød Kommunes kontrolgruppe har stoppet og forebygget socialt bedrageri for næsten tre millioner kroner sidste år. Heraf består den kommunale af de 2,3 mio. kroner, mens den statslige del, der er kradset ind er på næsten 700.000 kr. Pengene kommer fra borgere, der uretmæssigt har modtaget flekslønstilskud, dagpenge, sygedagpenge, økonomisk friplads med mere. Det fremgår af den årlige rapport fra kontrolgruppen, som byrådet i Solrød blev orienteret om på det seneste møde.

Kontrolgruppen i kommunen, som blot består af to medarbejdere, har i 2020 behandlet ikke færre end 106 sager, hvoraf en andel er videreført fra 2019 og en del behandles her i 2021. Der er modtaget 48 anmeldelser om mistanke om socialt bedrageri, hvoraf 35 er anmeldt internt fra kommunen. Desuden er der modtaget 13 anmeldelser eksternt fra borgere, Udbetaling Danmark og andre myndigheder.

Kontrolgruppen behandler anmeldelser fra borgere, andre afdelinger og institutioner i kommunen, andre myndigheder og sager via registersammenkøring med det formål, at sociale ydelser udbetales på et korrekt grundlag. Kontrolgruppen har siden 2015 stoppet og forebygget socialt bedrageri for ca. 16 mio. kroner, hvoraf provenuet til kommunen er på ca. 11,8 mio. kr.

- Jeg synes, det er trist, at det skal være nødvendigt med en kontrolgruppe. Folk skal naturligvis have, hvad de er berettiget til, men ingen skal snyde sig til ydelser, som de ikke er berettiget til, siger borgmester Niels Hörup (V) og fortsætter:

- At kontrolgruppen nu for sjette år i træk opdager socialt bedrageri i den størrelsesorden, overrasker mig faktisk, men det viser samtidig, at det har været den rette beslutning at nedsætte en kontrolgruppe og i grove tilfælde bliver det politianmeldt.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?