14. oktober 2019
Beboerne på Plejecenter Christians Have fik assistance fra Nøddebo Børnehave, så der kunne blive pyntet fint op til jul på plejecenteret. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Beboerne på Plejecenter Christians Have fik assistance fra Nøddebo Børnehave, så der kunne blive pyntet fint op til jul på plejecenteret. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Små julenisser besøgte plejecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Små julenisser besøgte plejecenter
Sydkysten - 03. december 2018 kl. 19:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Du skal bare klippe efter stregen - sådan her.

Børnene fra Nøddebo Børnehave var nogle rutinerede julenisser, når det kom til at klippe julefigurer ud i karton. Saksen kørte rundt på stregerne i raketfart, og de lærte lystigt fra sig til de ældre beboere på Plejecenter Christians Have.

Beboerne havde nu fint styr på det, men hastigheden var sænket en anelse med tiden. Derfor havde de fået assistance fra Nøddebo, så der kunne blive pyntet fint op til jul på plejecenteret.

Og det var ikke så lidt, det blev til. Julemænd, juletræer og julehjerter blev færdige én efter én, og sammen pyntede børn og ældre deres figurer med mindre udklip i alskens farver, og snart var de klar til at komme op på væggene.

Mere end juleklipperi
Selvom børnene i dagens anledning skulle hjælpe med at klippe julepynt, så tjener besøget et langt større formål, fortæller aktivitetsmedarbejder Gitte Winther Skov:

- Når vi har besøg af børnene, opstår der finurlige snakke på kryds og tværs af generationer. Børnene bliver meget imponeret af nogle af de historier, vores ældre kan fortælle, og omvendt giver børnene vores ældre en masse at grine af. Der er bare en helt anden stemning i huset, når flyverdragter og børnegrin fylder i rummet, fortæller hun.

Stemningen var da også lige til en fællessang. Børnene var vilde for at vælge blandt de gode, gamle julesange, og snart sad ung som gammel og sang med på de velkendte klassikere "På loftet sidder nissen" og "Søren Banjomus".

Imens kunne Gitte Winther Skov hænge den færdige pynt op rundt om i rummet, og da sangene var sunget færdigt, sagde børn og voksne høfligt farvel til hinanden.