24. maj 2019
Der er allerede åbent i Bent Nybos nye café, der ligger i den gamle slagterbutik ved Rund Scene. Foto: Petter Becker-Jostes
gallery icon

Se billedserie

Der er allerede åbent i Bent Nybos nye café, der ligger i den gamle slagterbutik ved Rund Scene. Foto: Petter Becker-Jostes
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slagter genopstået som café

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slagter genopstået som café
Sydkysten - 14. december 2018 kl. 05:40
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu er det slut med at gå til slagteren ved Rund Scene i Solrød Center. Men når man i dag træder indenfor i Bent Nybos nye café, er man ikke i tvivl om, hvad der har været på stedet i 43 år.

På væggen hænger de gamle knive og et tyrehoved, ved vinduet står det gamle slagterbord, og de to forskellige gulve afslører, hvad der var kundernes og slagterens område. Skal man en tur på toilettet, må man ud i det gamle kølerum, der er ombygget til formålet. Det er dog langtfra kun indretningen, der skal bære præg af fordums tid: Ude i køkkenet står der en rygeovn, som Bent Nybo ser frem til at bruge til at lave laks og pulled pork.

- Det, der kommer fra rygeovnen, bliver vores signaturretter, siger Bent Nybo, som er uddannet butiksslagter og efter mange år som slagter i bl.a. Magasin drev et rengøringsfirma i en årrække, inden han en overgang var forpagter i caféen i Tunehallen. I et stykke tid kiggede han sig om efter et sted at åbne sin egen café og var bl.a. også ude i Solrød Center. Han så, at slagterbutikken var til salg, aftalte en tid med ejendomsmægleren en mandag kl. 10, og kl. 10.02 var der givet håndslag, fortæller han.

- Allerede da jeg kom ude fra parkeringspladsen og kunne se butikken derfra, vidste jeg, at det var her, det skulle være, siger Bent Nybo med henvisning til, at beliggenhed nu engang er meget vigtig. Derudover var han heller ikke i tvivl om, at der var potentiale i stedets historie og indretning.

- Det er et fedt miljø, og jeg kunne se, at jeg kunne finde mig til rette her, siger Bent Nybo, som har købt hele butikken med inventaret, som det var.

Når en ny café åbner, er det store spørgsmål altid, om det kan løbe rundt - ikke mindst i Solrød Center, der har flere andre caféer samlet inden for kort afstand. Bent Nybo er dog ikke bekymret, for som han selv siger er han anderledes:

- Her kan man få danske specialiteter, man ikke kan få andre steder, fra små leverandører rundt omkring, siger den nyslåede caféejer og nævner som eksempel en tomåneders modnet oksesalami med blåbær og krystal- ost eller lufttørret okseinderlår.

Samtidigt lægger han vægt på at have god kaffe til en billig pris. En stor cappucino eller latte koster 40 kroner, mens en americano koster 30 korner. Hvad der ellers er på menukortet, er for tidligt at sige - det er ikke lavet endnu.

- Jeg vil først mærke efter, hvad kunderne siger, siger Bent Nybo, som i øjeblikket kan byde på tapas, en brunchtallerken, sandwiches og kager.

I første omgang holder caféen åbent fra 9.30-18 på hverdage og 9.30-15 på lørdage. Det er også tanken senere at afholde events og måske at udvide åbningstiderne.