7. august 2020
Mejeriernes Skolemælkslegat uddeles to gange årligt og har som primært formål at støtte tiltag, der giver glade, sunde børn med røde kinder. PR-foto
Mejeriernes Skolemælkslegat uddeles to gange årligt og har som primært formål at støtte tiltag, der giver glade, sunde børn med røde kinder. PR-foto
Foto: Monkey Business Images/Monkey Business - stock.adobe.co
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole får penge til Ordpatruljen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole får penge til Ordpatruljen
Sydkysten - 16. november 2019 kl. 20:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu bliver det endnu sjovere at være barn på Pilehaveskolen i Vallensbæk. Eleverne i Ordpatruljen kan se frem til en gevaldig tur i trampolinland i nær fremtid. Det skyldes en donation på 2.000 kroner fra Mejeriernes Skolemælkslegat, der uddeles to gange årligt.

Ordpatruljen er et særligt tilbud til elever med læsevanskeligheder - oftest på grund af ordblindhed - hvor børnene lærer at klare sig ved hjælp af it-værktøjet cd-ord. Det er deres lærer, der synes, at eleverne har været så flittige og dygtige, at de fortjente en belønning, som har indstillet Ordpatruljen til at modtage en del af Skolemælkslegatet.

Det er Mejeriernes Skolemælksordning der står bag Mejeriernes Skolemælkslegat, og legatet er stiftet for at støtte fællesskabs- og sundhedsfremmende aktiviteter rundt om på landets skoler.

Der var hele 430 ansøgninger i den bunke, som dommerpanelet i slutningen af oktober satte sig sammen for at vurdere, og afdelingschef hos Mejeriforeningen, Jan Hermansen, glæder sig over den store søgning.

- Det er glædeligt at så mange skoler har lyst til at sætte projekter i søen, som kan gøre en forskel for en masse af eleverne. De 28 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre dem, der ikke kom i betragtning, til at de søger igen, når vi uddeler en ny portion legatmidler til foråret, siger Jan Hermansen.

Mejeriernes Skolemælkslegat uddeler årligt 200.000 kroner. Legatet kan søges af lærere, pædagoger, forældreråd, skolebestyrelser eller elevråd, hvis skole er med i skolemælksordningen. I år er der uddelt beløb fra 700 kroner og op til maksimumbeløbet på 5.000 kroner.

- Vi ønsker at sætte fokus på sundhed, bevægelse og fællesskab i klasserne og på skolerne. Mejeriernes Skolemælkslegat giver midler til aktiviteter, der er til gavn for hele skolen eller en enkelt klasse, og som styrker sundhed og fællesskab gennem gode oplevelser, siger Jan Hermansen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?