27. maj 2019
'Den længe ventede' hedder dette værk af Patricia Piccinini, som er udstillet på hendes første soloudstilling i Norden, 'En kærlig verden' på Arken i Ishøj.
gallery icon

Se billedserie

'Den længe ventede' hedder dette værk af Patricia Piccinini, som er udstillet på hendes første soloudstilling i Norden, 'En kærlig verden' på Arken i Ishøj.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Ny udstilling frastøder og tiltrækker på samme tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Ny udstilling frastøder og tiltrækker på samme tid
Sydkysten - 07. februar 2019 kl. 15:12
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Neglene på fødder og hænder er så lange, at det lille væsen både bruger dem som stylter og til at omfavne den lille pige på sengen. Ved første øjekast, når man lige er trådt ind i udstillingen, ser det mest af alt ud til, at den lille piges mareridt er blevet til virkelighed. Men når man træder nærmere, vil man se, at både den lille pige og væsenet smiler til hinanden.

En relation er skabt, og netop relationerne er i fokus i Patricia Piccininis udstilling på Arken, som åbner for offentligheden på lørdag. Det er den australske kunstners første soloudstilling i Norden, og under præsentationen svarede kunstneren på et spørgsmål, som hun ofte bliver stillet: Hvad vil du have os til at tænke, når vi ser dine værker?

- Jeg vil have folk til at opleve følelser, som vi ikke engang har ord for. At vi varmer op til noget, som vi i første omgang er imod, og på den måde oplever et anti-fremmedhad, og at den anden ikke er så farlig og måske endda ligner os selv ret meget, siger Patricia Piccinini.

En varm relation
I sin præsentation af udstillingen citerede Arkens direktør, Christian Gether, Brorsons salme "Op, al den ting, som Gud har gjort." I andet vers skriver salmens forfatter, at alverdens konger med al deres magt ikke ville være i stand til at sætte et blad på en nælde. Men netop det er vi rent faktisk i stand til i dag, pointerede Christian Gether:

- Vi kan skabe nye kreaturer og dermed etiske dilemmaer, vi skal forholde os til.

Derfor er Piccininis skabninger også et studie udi, hvordan teknologien forandrer synet på os selv - men ikke som i en fremtidsdystopi fra Hollywood:

- Hos Piccinini er der noget helt andet på færde: En varm og kærlig relation, siger museumsinspektør Dea Antonsen.

  • Den australske kunstner Patricia Piccinini (f. 1965) udstiller på kunstmuseet Arken i Ishøj fra den 9. februar til den 8. september.
  • Udstillingen "En kærlig verden" er hendes første soloudstilling i Norden.