6. august 2020
Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye (S) stillede op til kamp med og mod Get2Fodboldskolens elever. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye (S) stillede op til kamp med og mod Get2Fodboldskolens elever. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Mattias Tesfaye besøgte Get2Fodboldskolen i Ishøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Mattias Tesfaye besøgte Get2Fodboldskolen i Ishøj
Sydkysten - 02. juli 2020 kl. 11:56
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med sine lange ben piller integrationsminister Mattias Tesfaye (S) igen og igen bolden fra de angribende børn på fodboldbanen ved Ishøj IF. Ministeren var inviteret til Ishøj at høre mere om konceptet Get2Fodboldskole, og her var han blevet udfordret til en kamp med fodboldskolens børn - en udfordring han tog op iført skjorte og blanke sko. Men selv i den mundering dominerede han bagkæden hos sit hold.

Get2Fodboldskole er en del af Get2Sport og DBUs fodboldskoler, men adskiller sig fra almindelige fodboldskoler ved at fokusere på børn fra udsatte boligområder, og det var dem, der fik æren af at spille mod ministeren:

- Integrationspolitik handler ofte om dem og os. Men i fodbold trækker man i en trøje og spiller sammen. Foreningsliv og sport er den bedste integration. Der taler man ikke om, hvor man kommer fra, men om hvem der spiller højre back, og hvordan man vinder kampe. Det er godt at få sved på panden sammen på den måde, det har jeg også selv oplevet, forklarede ministeren kort inden han gik på banen.

Glade børn

Ministeren ankom klokken 10.30, men allerede fra klokken 9 stod børn i mange aldre klar på banerne. I hele uge 27 går børnene fra de udsatte områder i fodboldskole hos Ishøj IF, hvor dagene bliver brugt til at spille og træne fodbold.

- Jeg vil gerne prøve noget nyt, og så vil jeg gerne lære at spille fodbold, forklarede 9-årige Nisa fra Vejlebrostien om grunden til, hun gik på fodboldskolen. 9-årige Ore fra Østergården var lidt mere vant til at sparke til læderet, men havde også en god grund til at være der:

- Jeg vil gerne blive bedre. Både til at skyde, drible og aflevere, forklarede han.

De to ni-årige var på banen sammen i en god blanding af nye og øvede spillere i et lille træningsspil, hvor både nye og garvede spillere havde det sjovt.

Styrker idrætsforeningen

Allerede et par dage inde i fodboldskolen havde flere af de børn, som ikke går til fodbold, sagt at de ville begynde til fodbold efter sommerferien, og det er netop det, der er meningen med Get2Fodboldskolen.

Inden Tesfaye gik på banen, havde klubben, sammen med repræsentanter for DBU, Ishøj Kommune og Dansk Idrætsforbund, budt ham velkommen, og forklaret ham, hvad Get2Fodboldskole er:

- Vi er her for at styrke idrætsforeningen og for at få flere børn og unge ind i idrætsforeningen, forklarede Emil Ballisager, Ishøj Kommunes Get2Sport koordinator. Han fortalte, at fodboldskolen indtil for nyligt hang i en tynd tråd, på grund af coronakrisen, men at det med en feberredning lykkedes at stable det på benene.

- Da vi fik at vide, det kunne lade sig gøre, tog de frivillige virkeligt fat. Det har været fedt at se, siger han og roser Ishøj IF for deres engagement i den forbindelse. Det samme gjorde borgmester Ole Bjørstorp (S):

- Vi får en del børn fra boligområderne ind i det her. Det er det, vi skal være glade for. Det er flot, at I tager socialt ansvar, at I tager børnene og gør dem interesserede i idræt, forklarede han og blev suppleret af viceborgmester Sengül Deniz, som også er kultur- og fritidsudvalgsformand:

- I gør et rigtigt godt stykke arbejde, forklarede hun klubbens ansvarlige, som står for fodboldskolen.

Afgørelsen

Selv sagde Mattias Tesfaye ikke så meget under mødet, men da det sluttede, forklarede han, at han kommer på banerne ved Ishøj engang i mellem:

- Sidst jeg var her, fik vi tæsk. Men søn spiller i Albertslund, og de var kæphøje, da de kom, men nedtrykte, da det forlod anlægget, forklarede han.

Om det var derfor ministeren valgte at stå en solid defensiv og lukke af mod eget mål, er svært at sige, men i hvert fald endte kampen 0-0, og måtte afgøres på straffespark.

Her sparkede ministeren en flad inderside forbi målmanden, men da modstanderne scorede to gange, endte straffesparkskonkurrencen 2-1 og Tesfaye måtte endnu engang forlade banen uden sejr - dog så han ikke nedtrykt ud.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?