21. juli 2019
Gallafesten på Solrød Gymnasium er lige så gammel som skolen, så skolens nuværende elever skrev sig ind i en præcis 40 år gammel tradition, da de festede med stil og højt humør. Foto: Jeff Duckett
gallery icon

Se billedserie

Gallafesten på Solrød Gymnasium er lige så gammel som skolen, så skolens nuværende elever skrev sig ind i en præcis 40 år gammel tradition, da de festede med stil og højt humør. Foto: Jeff Duckett
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Glimmer og glamour på gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Glimmer og glamour på gymnasium
Sydkysten - 11. marts 2019 kl. 15:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er flest hverdage på et år, men en gang imellem er det tid til fest. Fredag den 8. marts skabte Solrød Gymnasium rammer for en traditionsrig en af slagsen, nemlig gallafesten. Den lange røde løber tog imod skolens elever, der ankom i smukkeste skrud.

Gallafesten på Solrød Gymnasium er lige så gammel som skolen, så skolens nuværende elever skrev sig ind i en præcis 40 år gammel tradition, da de festede med stil og højt humør. Alligevel er hver årgang sin egen, og i fredags var det 2019-versionen af skolens elever, der oplevede fællesskab på tværs af klasser og årgange. Det blev blandt andet foreviget i årets gallabilleder, og både fotografer og elever havde det sjovt med at agere stjerner for en aften.

Inden den røde løber blev indtaget, var kantinen pyntet op til fælles spisning. Langbordene blev fyldt op klassevis, men der var indtil flere lærere, der måtte se efter en ekstra gang for at genkende deres egne klasser. De unge mænd i smoking, habit og slips eller butterfly så pludselig fem år ældre ud, ligesom de unge kvinder havde transformeret sig fra ællinger til svaner. Intet var overladt til tilfældighederne i forhold til hår, makeup, kjoler og sko.

Middagen blev nydt i fællesskab, krydret som den var med kåringer og let tilgængelig lyrik af Kim Larsen og John Mogensen.

Aftenens højdepunkt nærmede sig, da gulvet blev ryddet til dans og skulle indvies af afslutterelevernes lanciers. Klasserne har øvet sig på dansen i ugerne op til festen alle tre år, og derfor var både chassé og herremølle ved at være på plads inden gymnasietidens store finale. Gulvet var tæt pakket, og da musikken spillede, blev der bukket og nejet, så det havde været Amalienborg værdigt.

Efterfølgende var det alle 1. årgangselevernes tur til at svinge skørterne. Gymnastiktimerne havde tydeligvis givet pote, så den almene dannelse også på dette punkt allerede havde formet de kommende studenterårgange. Lanciers gør sig dog noget bedre i festtøj og dæmpet belysning end i joggingtøj under lysstofrør, og eleverne forstod at nyde de rigtige rammer.

Samtidigt var et af skolens lokaler indrettet til elevlounge med hyggemusik, muligheden for at købe kaffe og brætspil som Bezzerwisser, Ego og det klassiske kortspil Uno. På den måde kunne eleverne variere festen og hygge sig med hinanden i nogle rammer, som lagde mere op til samtale end det pulserende dansegulv.

De festlige rammer fortsatte, da musikken skiftede toneart, og dansetrinene fik en ny karakter. Men samtaler, hygge, dans og kærlige blikke fortsatte sammen med festen i mange timer frem.

Solrød Gymnasium er sat i verden for at uddanne studenter, der efterfølgende tager en videregående uddannelse. Men ambitionen er også, at eleverne på SG har det sjovt i et trygt og nært ungdomsmiljø, som danner hele mennesker. Derfor skal der også gøres forskel på hverdag og fest.

Man kan se flere billeder fra gallafesten på Solrød Gymnasiums Facebook-side.