7. juni 2020
Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Salget starter søndag: Folk har sat sig i kø til særlige seniorboliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Salget starter søndag: Folk har sat sig i kø til særlige seniorboliger

De første har allerede stillet sig i kø til Ishøjs nye seniorboliger, der står klar i september 2021.

Opdateret 07. februar 2020 kl. 09:25
Sydkysten - 07. februar 2020 kl. 08:36
Af Emil Abkjær KristensenFoto: Kim Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er noget af et særsyn, der møder billisterne, når de kører forbi Home ejendomsmægleren på Greve Strandvej,

Her har et sted mellem 20 og 25 personer, alle i alderen 55+, slået lejr, fordi de vil have fingrene i en af de ny seniorboliger, der står klar i Ishøj i september 2021.

- Vi er her, fordi vi gerne vil ind i projektet. Vi ved fra de andre lignende projekter, at der er stor efterspørgsel, så det handler om at være hurtigt ude, siger Per Rasmussen, der var den første i køen, da han stillede sig op tirsdag klokken 10, da ejendomsmægleren åbnede. Den plads i køen har han i sinde at beholde indtil på søndag, hvor de interesserede kan tegne sig op til boligerne.

Boligerne opføres af Boverian, og der er tale om et bofællesskab bestående af 55 boliger, der danner rammen om en overdækket grøn vinterhave, hvor temperaturen aldrig kommer under 10 grader, og det er kun, hvis temperaturen udenfor er minus 15 grader.

Derudover er der stort fokus på fællesskab mellem beboerne, hvor både petanquebaner og et stort fælleshus kan danne rammerne om hyggelige stunder sammen.

Billede

Snakken om det nye naboskab er allerede gået i gang.
Foto: Kim Rasmussen.


- Det fællesskabet, der trækker, og så handler det selvfølgelig også om, at vi er et sted, hvor vi skal finde ud af, hvad vi skal bruge livet til, når vi ikke længere er på arbejdsmarkedet, siger Hanne Steen, som er gift med Per Rasmussen.

- På den her måde flytter vi allesammen ind på samme tid, og vi kan være med til at tegne rammerne og opbygge et nyt fællesskab fra starten.

Faktisk er de første planer allerede ved at udvikle sig i køen foran ejendomsmægleren, hvor der både bliver snakket om, at der skal være fælles morgensang og malerkurser for beboerne.

- Vi har allesammen nogle forskellige kompetencer, vi kan byde ind med, og vores naboskab er nærmest allerede startet her i køen, siger Bente Therkildsen, der står som nummer fem i køen.

FAKTA
  • Bovieran er et svensk koncept, og navnet er en sammentrækning af bo ved Rivieraen, fordi vinterhaven byder på tropisk klima.
  • I Ishøj opføres 55 to- og treværelses boliger på mellem 62 og 104 kvadratmeter.
  • Seniorboligerne findes allerede i Hedehusene og Frederikssund, og udover det planlagte projekt i Ishøj er der også planlagt byggerier i Solrød, Helsingør og Frederiksværk.
  • I Sverige er der opført 24 boligfællesskaber og flere er på vej.
  • Kilde: bovieran.dk
Mægler har aldrig oplevet noget lignende

Rasmus Mørch er indehaver af Home i Greve og Karlslunde, og han stod også for projektsalget, da lignende boliger blev udbudt i Hedehusene. Også dengang var der rift om dem, men det er ikke noget sammenlignet med interessen for boligerne i Ishøj.

- Dengang dukkede den første i køen op om fredagen, hvor vi også tegnede op om søndagen, siger Rasmus Mørch.

Han vidste dog godt, at interessen var stor, og derfor har han bestilt et stort festtelt og nogle varmekanoner, der efter planen skulle stilles op fredag.

- Jeg kæmper lidt for at få leverandøren til at komme allerede torsdag, så de ikke skal ligge ude i kulden og sove, siger han.

For skal man i betragtning til boligerne som nogle af de første, så skal man være klar på at overnatte foran butikken. Tirsdag og onsdag har reglerne været, at man blot skulle være der i butikkens åbningstid, og så ville man beholde sin plads i køen. Fra torsdag og frem til søndag er det dog et krav, at man bliver foran butikken i døgnets 24 timer.

Heldigvis for de mange i køen, har Home stillet toilettet til rådighed for de ventende og frokoststuen kan også benyttes, når maden skal indtages.

- Der har virkelig været god service fra butikkens side, og det gør det hele lidt lettere, lyder det fra Bente Therkildsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?