27. november 2020
Hvem skal have mulighed for at styre klokken i byrådssalen, hvis Socialdemokratiet kan beholde magten ved næste valg. Partiforeningen i Ishøj er i fuld gang med at finde deres spidskandidat. Arkivfoto
Hvem skal have mulighed for at styre klokken i byrådssalen, hvis Socialdemokratiet kan beholde magten ved næste valg. Partiforeningen i Ishøj er i fuld gang med at finde deres spidskandidat. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan foregår Socialdmeokraternes kampvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan foregår Socialdmeokraternes kampvalg
Opdateret 20. oktober 2020 kl. 15:02
Sydkysten - 20. oktober 2020 kl. 15:00
Af Søren Schaadt LArsen

Det er demokratiet i fuld sving, der foregår lige nu, lyder det fra Socialdemokraterne i Ishøjs bestyrelsesformand, Henning Bjerre.

Tre kandidater har meldt sig - indtil det sidste gik der rygter om en fjerde, men ingen meldte sig.

Nuværende borgmester Ole Bjørstorp, Merete Amdisen og Annelise Madsen skal nu konkurrere om, hvem der skal være partiets spidskandidat til næste års kommunalvalg.

Tidslinje:

19. oktober - Sidste chance for at melde opstilling som spidskandidat, og sidste chance for at melde sig ind i partiet, hvis man skal stemme til urafstemningen.

27. oktober - Socialdemokratiet holder valgmøde, hvor kandidater og medlemmer kan møde hinanden og diskutere politikken.

31. oktober - Socialdemokraternes ungdomsafdeling holder et debatmøde mellem kandidaterne.

2. november til 23. november - urafstemning.

24. november - resultatet foreligger.

Efter det: Mulig omafstemning mellem de to kandidater med flest stemmer.

Endnu senere: Opstilling af resterende kandidatliste.

Sådan foregår det:

Valget kommer til at foregå elektronisk, men de, der ikke kan det, kan brevstemme. Optællingen sker elektronisk hos partiets centrale partikontor.

Den kommende spidskandidat skal have minimum 50 procent af stemmerne. Det betyder, at valget kan gå om, hvis ingen af de tre eller flere kandidater får tilstrækkeligt mange stemmer. Ved anden valgrunde er der kun to kandidater på stemmesedlen, og det er de to, der har fået flest stemmer i første runde.

Først når spidskandidaten er på plads, kan partiets øvrige kandidater opstilles i listeform.

Indtil videre er der, ifølge Henning Bjerre, omkring 400 stemmeberettigede til valget.

- Socialdemokratiet står stærk i Ishøj. Der er mange mennesker med i det her, siger han og håber, at det giver ro i s-lejren:

- Jeg har et ønske om, at vi får afklaret situationen og kan samles om det politiske og se frem mod kommunevalget i november 2021.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?