11. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så mange er fattige på Sydkysten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så mange er fattige på Sydkysten
Sydkysten - 26. november 2017 kl. 19:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når borgerne rammer kontanthjælpsloftet, så er det kommunen, der står med udfordringerne.

Kirkens Korshær og Kontanthjælps-Alliancen informerer derfor sammen kommunalvalgskandidater om, hvor mange borgere, der er ramt af de såkaldte fattigdomsydelser. De får også konkrete idéer til, hvad kommunen og de selv kan gøre.

Det er nemlig op til kommunen at skærme mod konsekvenserne, som de såkaldte fattigdomsydelser (kontanthjælpsloft, 225-timers regel, integrationsydelse m.fl.) fører med sig.

Kirkens Korshær ser fattigdom i Danmark hver dag. Og for chefen for Kirkens Korshær, Helle Christiansen, er det vigtigt for kommunalpolitikere at vide, at fattigdom findes overalt i Danmark.

- Vi ser dem hver dag. Udsatte mennesker, der er plaget af fattigdom, hjemløshed, ensomhed, misbrug og psykisk sygdom, siger hun.

Brevet indeholder tal for hvor mange, der er ramt af lave ydelser og sanktioner i Vallensbæk kommune, og hvor kommunen evt. skiller sig negativt ud. Samtidig er der også forskellige idéer til, hvad kommunalpolitikerne kan tage af initiativer. Det gælder blandt andet bedre tilbud og sagsbehandling, gældsrådgivning og samarbejde med civilsamfundet. Desuden gælder det en helt konkret aktivitet, nemlig Kirkens Korshærs landsindsamling den 26. november.

Signe Goldmann fra Kontanthjælps-Alliancen forklarer:

- Vi vil gerne gøre opmærksom på, hvor mange det handler om i ens kommune, hvad reglerne præcist går ud på, og hvad kommunen kan stille op. Vi håber, at det vil få flere til at rejse debatten om de her vilkår.

I Ishøj Kommune er 206 personer ramt af kontanthjælpsloft, 227 er ramt af 225-timersreglen, 14 er på integrationsydelse, 155 er på uddannelseshjælp, og 257 er ramt af sanktioner. Det samme gælder for henholdsvis 25, 41, 13, 45 og 76 personer i Vallensbæk og henholdsvis 443, 214, 17, 301 og 546 personer i Brøndby.

I Brøndby er 65,9 procent af kontanthjælpsmodtagerne vurderet som jobparate, mens det kun gælder for 45 procent af samme gruppe i Vallensbæk og 49,8 procent i Ishøj.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk