24. oktober 2021
Socialdemokraterne vil have undersøgt muligheden for, at Vallensbæks borgere kan blive transporteret rundt i kommunen med flextur (billedet) eller med kommunens egen kørselsafdeling. Arkivfoto: Bjørn Armbjørn
Socialdemokraterne vil have undersøgt muligheden for, at Vallensbæks borgere kan blive transporteret rundt i kommunen med flextur (billedet) eller med kommunens egen kørselsafdeling. Arkivfoto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S vil have undersøgt mulighed for flextur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S vil have undersøgt mulighed for flextur
Sydkysten - 02. februar 2017 kl. 13:46
Af Petter Becker-Jostes

Det er for svært for Vallensbæks borgere at komme rundt i kommunen med de offentlige transportmidler.

Det mener Socialdemokraterne, som nu foreslår, at der igen skal kigges nærmere på fleksible transportformer til byens borgere. Under mødet i kommunalbestyrelsen i sidste uge påpegede partiets medlem af teknik- og miljøudvalget, Martin Nielson, således, at de tværgående busser kører for sjældent og ikke dækker det behov, der er for kørsel til kirken og gårdene i landsbyen.

- Vallensbæk er pt. ikke en del af Flextursamarbejdet, men det er måske på tide at revurdere den beslutning. Vi har derfor anmodet om, at Teknik og Miljøudvalget i nær fremtid får en ny sag på, hvor vi atter drøfter for og imod deltagelse i Flextursamarbejdet, sagde Martin Nielson.

På sigt ønsker partiet en endnu mere fleksibel ordning med kommunens egen kørselsafdeling, som både kan sørge for kommunens egen kørsel, men også køre borgere til lægen, kirken eller andre steder hen, når der er plads til det.

-Det er fremtidsønsker, men det kunne være rart at tage en fordomsfri debat i udvalget om en mere fleksibel offentlig transport, som er tilpasset kommunens borgere, sagde Martin Nielson.

8-talslinje

Han fremsatte forslaget i forbindelse med kommunalbestyrelsens behandling af Movias trafikplan, som kommunen har afgivet høringssvar til.

Under sin præsentation af punktet fremhævede udvalgsformand Søren Mayntz (K), at kommunen gerne så, at den tværkommunale busdrift på sigt blev neddroslet til fordel for en 8-talslinje - altså en linje, som kører rundt lokalt i kommunen og op til eksempelvis Albertslund i et stort 8-tal.

Flextur er en ordning, som alle borgere kan benytte sig af. Man bestiller en tur mellem 14 dage og to timer før den planlagte afgang, og så bliver man afhentet på den valgte adresse - for eksempel derhjemme, i biografen eller hvor det skal være - af en taxa eller en liftvogn inden for et interval på en time fra det valgte afgangstidspunkt. Da der også kan være andre i vognen, er det ikke sikkert, at man bliver kørt direkte til ens bestemmelsessted. Til gengæld ligger prisen væsentligt under en tilsvarende tur med taxa. Alt efter, hvilken takst den enkelte kommune har valgt, koster turen henholdsvis 24 (kommunetakst, der gælder ved kørsel internt i kommunen) og 36 (grundtakst, der betales, når kommunegrænsen krydses) kroner for de første ti kilometer og herefter seks kroner per kilometer.

Greve Kommune besluttede i efteråret at nedlægge flextursordningen, og dermed er det kun Brøndby og Høje-Taastrup Kommuner, der tilbyder alternativet til de almindelige rutebusser. Hverken Ishøj, Albertslund eller Glostrup tilbyder deres borgere at sætte sig ind i en taxa til billige priser.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?