4. marts 2021
Socialdemokraterne i Ishøj er ikke enige om, hvorvidt partiet skal holde generalforsamling på søndag. Merete Amdisen (tv) mener, at bestyrelsen går det rigtige, mens Ole Bjørstorp mener, at bør aflyse. Arkivfoto
Socialdemokraterne i Ishøj er ikke enige om, hvorvidt partiet skal holde generalforsamling på søndag. Merete Amdisen (tv) mener, at bestyrelsen går det rigtige, mens Ole Bjørstorp mener, at bør aflyse. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S-bestyrelse får kritik: Arrangerer partimøde for op mod 200 personer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S-bestyrelse får kritik: Arrangerer partimøde for op mod 200 personer
Sydkysten - 03. september 2020 kl. 16:13
Af Søren Schaadt LArsen

Socialdemokratiet Ishøjs 350 medlemmer er søndag 6. september inviteret til generalforsamling i et lokale på 428 kvadratmeter. Socialdemokraterne holder generalforsamling i Festsalen på Vejleåparken, hvor man blandt andet skal vælge medlemmer til bestyrelsen. Valget er vigtigt, fordi der siden borgmesterens annoncering om genopstilling til borgmesterposten, har været en del konflikter i byrådsgruppen og partiets lokalafdeling - en konflikt. Konflikterne har blandt andet betydet, at Merete Amdisen blev afsat som gruppeformand, hvorefter hun stillede op som modkandidat til partiets siddende borgmester.

arrow Læs også: Ordstyreren skred og grøfterne blev gravet dybere

Derfor er generalforsamlingen vigtig, for man spørger medlemmerne, hvem der skal sidde i bestyrelsen og på andre udvalgte poster. Men rammerne er langt fra ideelle, mener flere:

Forkert

- Jeg mener, det er forkert. Kommer der ikke mere end 100, så overholder vi reglerne. Det er ikke forsvarligt rent sygdomsmæssigt, siger borgmester Ole Bjørstorp, som blandt andet henviser til, at kommunen aflyser en masse andre arrangementer netop på grund af smitterisikoen. Han står ikke alene med sin kritik:

Politiet siger:
Hvis man sidder ned hovedparten af tiden, må man være op til 500 mennesker samlet - hvis der er to kvadratmeter per person og en meter mellem hver næsetip.
- Vi kan nok godt regne med, at de sidder ned hovedparten af tiden, så på den måde kan de godt forsamles 500 personer - hvis der havde været plads nok, siger vicepolitiinspektør fra Københavns Vestegns Politi, Claus Bardeleben.
Partiet fortæller, at der er plads til 200 personer til mødet, hvilket også passer til antallet af kvadratmeter.
Men mange forhold kan spille ind, hvis politiet møder ind til generalforsamlingen, men han peger på, at det ikke kan udelukkes, at de skriver en bøde:

- Der er mange nuancer i arrangementet, der vil blive taget stilling til før vi udskriver en bøde. Vi har forpligtigelse til at sikre, at lovgivningen bliver overholdt. Det betyder, at vi kan opløse forsamlingen eller dele af den, siger Claus Bardeleben.
- Det kan være, at man siger til 50, at de skal forlade stedet, så der bliver mere plads, forklarer han.
Hvis politiet kommer og ser, at hver anden stol står tom og der i øvrigt er god plads, og det ser ud til, at arrangørerne har styr på det, kan det også være, at politiet ikke gør noget.


Efter avisen har taget kontakt til Politiet har de taget kontakt til Socialdemokratiet Ishøj for at sikre, at mødet bliver holdt forsvarligt.

- Jeg synes, man bør udskyde den. Eller alternativt leje brøndbyhallen, hvor man sagtens kan være og mødes, så alle kan komme trygt og udøve deres demokratiske rettigheder, siger Annelise Madsen (S)

På Facebook har Annelise Madsen skrevet et opslag, hvor hun undrer sig over, at man i kommunen aflyser alt, hvor over 100 personer mødes:

- Hvordan kan man så med et socialdemokratisk værdisæt, presse sådan en forsamling igennem, hvor mange ikke vil turde at troppe op, skriver hun i opslaget. Senest blev borgmesteren kraftigt opfordret til at aflyse Høstfesten, hvor 100 af byens seniorer havde købt billet.

På grund af konflikterne i partiforeningen, tror flere på, at der møder mange op til mødet - også flere end 97, der var med til den seneste generalforsamling.

Styr på det

Men mødet ser ud til at blive holdt, og Merete Amdisen (S) mener, at bestyrelsen har styr på det:

- Jeg har tillid til, at vores partis bestyrelse kan afholde mødet under de sikkerhedsforanstaltninger, som er udstukket af myndighederne for politiske generalforsamlinger, siger hun.

Fra flere sider bliver det nævnt, at man naturligvis vil aflyse mødet, hvis der dukker flere op end der, ifølge coronareglerne, er plads til i salen.

Men heller ikke i partiets lokale bestyrelse er der enighed om, hvorvidt mødet skal holdes.

- Jeg vil sige det på den måde, at jeg beklager et flertal af bestyrelsen gennemtrumfer generalforsamlingen på trods af den stigende coronasmitte i Ishøj. Skulle vi ikke vente lidt, siger Michael Krøll Eriksen, som sidder i bestyrelsen og som er på valg på generalforsamlingen.

Over 200 er lig aflysning

Alle henviser dog til bestyrelsesformand Henning Bjerre, som vi har stillet spørgsmålene videre til:

- Kommer der over 200, så bliver det en ny generalforsamling, men jeg tror ikke, der kommer så mange. Kommer der flere, så må vi udsætte mødet til senere, forklarer han og fortæller, hvorfor det netop er de lokaler, man har valgt:

- Det var det eneste, der var mulighed for. Borgmesteren fik nedlagt forbud mod, at der måtte holdes møder for mere end 100 i Ishøj Kommunes lokaler. Han afblæste de lokaler, vi havde reserveret, så derfor bliver det i de lokaler, som de har været så flinke at låne ud i Ishøjplanen, forklarer Henning Bjerre, som understreger, at man naturligvis tager alle de coronaforbehold, man skal:

- Vi tager alle de forbehold, vi kan. Er lokalerne for små, så må vi have en ny generalforsamling. Der er mulighed for håndvask, sprit og mundbind. Vi har taget alle de sikkerhedsforanstaltninger, vi kan.

- Vi har talt med Politiet, Kulturministeriet og Sundhedsministeriet, vi har talt med alle relevante myndigheder, som siger, at vi må holde politiske møder med op til 500 mennesker, hvis man har lokaler til det, og vi har plads til 200, siger han.

I Ishøj Kommune har man valgt at aflyse alle arrangementer med mere end 100 mennesker, men det mener Henning Bjerre ikke har noget med Socialdemokratiet at gøre - selv om byrådspolitikerne i sagens natur har været med til at aflyse arrangementerne.

- De andre aflyste har ikke noget med os at gøre. Vi mener, vi har fået de lokaler, der passer til, siger Henning Bjerre, som heller ikke vil udskyde mødet yderligere.

- Er der nogen, der bliver væk på grund af corona, må vi respektere det. Det kan vi ikke gøre noget ved. Mødet er vigtigt i demokratiets navn. Vi mener, det er vigtigt. Det skulle have været holdt i marts, og vi kan ikke blive ved med at udsætte. Der er kommunalvalg næste år, lyder det fra bestyrelsesformanden.

arrow Socialdemokraterne må vente med at få renset luften
19. marts 2020 kl. 18:28 Opdateret: kl. 11:16
arrow Borgmesterens udmelding splittede partiet
12. december 2019 kl. 13:07 Opdateret: kl. 12:31
arrow Kampvalg om post som borgmesterkandidat
10. december 2019 kl. 18:21 Opdateret: kl. 15:01
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?