18. oktober 2019
©Laurence Mouton/6PA/MAXPPP ; ¬ ILLUSTRATION SUR LES ENFANTS A L'ECOLE ¬
©Laurence Mouton/6PA/MAXPPP ; ¬ ILLUSTRATION SUR LES ENFANTS A L'ECOLE ¬
Foto: colourbox.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S alene om at ville forkorte skoledagene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S alene om at ville forkorte skoledagene
Opdateret 27. juni 2019 kl. 20:27
Sydkysten - 20. juni 2019 kl. 15:35
Af Emil Abkjær Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rettelse: I en tidligere version fremgik det, at Dansk Folkeparti ikke gik ind for kortere skoledage i indskolingen, da sagen blev behandlet i Vallensbæk Kommunes økonomiudvalg 19. juni. Det er ikke korrekt, da de gerne ville have kortere skoledage, forudsat at et ændringsforslag om, at den øgede udgift til længere åbningstid i SFO'erne blev dækket midlertidigt af kommunens bufferpulje, blev vedtaget. Dette ændringsforslag blev ikke vedtaget, og derfor kunne Dansk Folkeparti ikke støtte det oprindelige forslag. Redaktionen beklager fejlen.

Kortere skoledage for Vallensbæk Kommunes yngste skoleelever blev heller ikke vedtaget i økonomiudvalget.

arrow Læs også: 150 børn indviede ny fodboldgolfbane, der er gratis for alle

De kortere skoledage har været et varmt emne på det seneste, og torsdag aften blev sagen behandlet i økonomiudvalgat.

Her havde socialdemokraten Søren Wiborg taget sagen op, efter der var truffet beslutning om ikke at forkorte skoledagene i børne- og kulturudvalget tidligere.

Socialdemokratiet havde dog heller ikke held i økonomiudvalget, hvor forslaget blev nedstemt med fire stemmer mod en, det fremgår af mødereferatet.

Dansk Folkeparti ville have bakket op, såfremt et ændringsforslag om, at den midlertidige merudgift til øget åbningstid i kommunens sfo'er blev taget fra bufferpuljen. Dette ændringsforslag blev nedstemt af tre Konservative stemmer mod S og DF's to. Uden sikkerhed for finansieringen kunne Dansk Folkeparti ikke bakke op om det oprindelige forslag, der blev nedstemt.

Søren Wiborg selv havde meldt afbud til mødet, men ikke overraskende stemte hans stedfortræder, Martin Nielsson, for forslaget uden ændringsforslag.

Men da Kenneth Kristensen Berth (DF) og den konservative gruppe, borgmester Henrik Rasmussen, Anette Eriksen og Jytte Bendtsen, stemte imod, står det klart, at eleverne i indskolingen ikke får kortere dage i skoleåret 2019/2020.

arrow En verdensstjerne kom forbi
21. juni 2019 kl. 09:12 Opdateret: kl. 09:12