12. december 2017
Emma Cramer (til venstre) og Rikke Gyldenlykke er begge 18 år og fra Greve. Rikke går i 1.g på Solrød Gymnasium, mens Emma går i 2.g på Greve Gymnasium. Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
gallery icon

Se billedserie

Emma Cramer (til venstre) og Rikke Gyldenlykke er begge 18 år og fra Greve. Rikke går i 1.g på Solrød Gymnasium, mens Emma går i 2.g på Greve Gymnasium. Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rikke og Emma rejser til Uganda

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rikke og Emma rejser til Uganda
Sydkysten - 26. september 2017 kl. 12:07
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Overalt, hvor hun gik, bar den lille pige et stykke pap. Det brugte hun til at træde på, så hendes fødder ikke mødte den glohede jord i landsbyen, hvor temperaturerne lå mellem 40 og 50 grader.

Dette syn var et af dem, der gjorde størst indtryk på 18-årige Emma Cramer fra Greve, da hun sidste år i efterårsferien var en uge i Uganda sammen med Mevation, et projekt skabt af Folkekirkens Nødhjælp i samarbejde med sangerinden Medina. Projektet, som blev startet i 2015, har til formål at engagere unge mennesker i flygtningeproblematikken ved blandt andet at invitere dem med på oplysningsrejser, hvor de besøger en flygtningelejr et sted i verden.

Emma Cramer hørte første gang om projektet i sommeren 2016, hvor der blev sendt et tv-program med Medina og Abdel Aziz Mahmoud. Da muligheden bød sig, meldte hun sig straks til turen.

- Det var muligheden for at se, hvordan man i andre lande og kulturer tager imod (flygtninge, red.) med åbne arme, i forhold til hvordan vi gør her i Danmark, siger Emma Cramer, som kalder oplevelsen både overvældende, surrealistisk og tankevækkende.

I efterårsferien tager hun for anden gang til Uganda sammen med Mevation, hvor de unge denne gang skal besøge flygtningelandsbyen Bidi Bidi i den nordvestlige del af landet. Med sig har hun sin veninde, 18-årige Rikke Gyldenlykke, som skal afsted for første gang. Hun tager med, fordi hun gerne vil se det liv, som flygtningene lever, med sine egne øjne.

- Det kunne være enormt spændende at få fingre i deres baghistorier - også fordi de ligger så langt væk fra den virkelighed, som jeg kender til her i Danmark, fortæller Rikke Gyldenlykke om det, som tiltalte hende ved at tage afsted med Mevation.

Fra ung til ung

Det er dog først, når de kommer hjem fra rejsen, at arbejdet for alvor begynder, fortæller de to unge kvinder, der efter turen skal fungere som ambassadører for Mevation-projektet. Det betyder, at de skal arbejde for at engagere andre unge i flygtningedebatten og for at samle penge ind flygtningene.

- Vi er blevet enige om, at de sociale medier vil være vejen frem for at få noget ud til de unge mennesker. Det vil helt klart være nemmest for os at nå ud til vores egen målgruppe, siger Rikke Gyldenlykke, mens Emma Cramer tilføjer:

- Hvis min mor sagde, at jeg skulle engagere mig i flygtninge, ville jeg være helt ligeglad. Jeg tror, det er bedre, at vi taler til vores egen målgruppe.

Læs hele historien i Sydkysten tirsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk