17. august 2019
Rigge Nørmark (LA) blev valgt til Greve Byråd med 159 personlige stemmer. Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
gallery icon

Se billedserie

Rigge Nørmark (LA) blev valgt til Greve Byråd med 159 personlige stemmer. Foto: Jane Aunsbjerg Villadsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rigge vil gøre op med kassetænkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rigge vil gøre op med kassetænkning
Sydkysten - 04. marts 2019 kl. 16:01
Af Jane Aunsbjerg Villadsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rigge Nørmark havde egentlig ikke overvejet at engagere sig i kommunalpolitik, før hun blev ringet op af Frederik Damgaard, daværende formand for Liberal Alliance i Greve. Han spurgte hende, hvad hun sagde til at stille op til kommunalvalget for partiet, fortæller hun.

- Jeg svarede: Kan du ikke lige sende mig et partiprogram, husker Rigge Nørmark og griner.

Hun havde meldt sig ind i partiet, da det blev stiftet i 2007 og gik under navnet Ny Alliance.

- Jeg syntes, at de ville noget andet. De ville ryste posen og rydde lidt op, fortæller Rigge Nørmark, der ud over en fortid som tillidsrepræsentant i HK og medlem af forskellige forældrebestyrelser ikke havde den store erfaring med politisk arbejde. Men opgaven vakte alligevel hendes interesse, og hun endte med at sige ja til at stille op til kommunalvalget. Her blev hun opstillet som nummer fem på listen og blev valgt ind med 159 personlige stemmer som partiets eneste repræsentant i byrådet.

Opgør med kasser

En af overskrifterne for hendes politiske mærkesager er "mindre bureaukrati":

- Vi vil gerne have mere effektivitet og kortere arbejdsgange i kommunen. Har vi et problem, så løser vi det. Sådan ville jeg gerne have, at det var, siger politikeren, der fortæller, at hun flere gange selv har oplevet at støde panden mod bureaukratiet.

Det skete for eksempel, da hun for år tilbage ville søge om hjælp fra kommunen i forbindelse med sin søns vaccineskade. Hun fortæller, at deres unge familie med tre børn mest af alt havde brug for hjælp til det huslige. Hun bad om at få to timers rengøring om ugen, men det kunne ikke lade sig gøre, husker hun.

- Men jeg kunne få en aflastningsfamilie eller tre måneders orlov med fuld løn. Man skal passe ind i sådan nogle kasser, og det hænger ikke sammen, det skal gøres mere fleksibelt, siger Rigge Nørmark, der ser det som en mærkesag at gøre op med kassetænkning.

Fokus på stranden

Fleksibilitet er også et nøgleord i en anden af Rigge Nørmarks mærkesager. Hun har i flere år beskæftiget sig med kommunens otte kilometer lange strand, da hun selv bor i strandområdet. Senest er hun blevet formand for det strandlauget, som havde sin første sæson i sommer.

Her indførte man en mere fleksibel strandrensning, som indebærer, at strandlaugets medlemmer giver en melding, når der er behov for at rense stranden. Før i tiden foregik det mere skemalagt, fortæller Rigge Nørmark.

- Det har fungeret hele sommeren. Det vil sige, at vi har kunnet rokere pengene, så vi faktisk er kommet i mål uden at bruge dem alle, siger byrådspolitikeren, som mener, at denne fleksibilitet er vigtig at bevare i det nye udbud af strandrensningen, som kommunen er ved at lave.

- Det er vigtigt for os, at de ikke bare kører hovedløst rundt, siger hun og tilføjer, at strandlauget gerne hjælper til med det frivillige arbejde på stranden, som ordningen kræver.

Mere samarbejde

På spørgsmålet om sine politiske ønsker og håb for fremtiden fremhæver hun samarbejdet i byrådet:

- Jeg synes, det kunne være fedt, hvis vi kunne være et samlet byråd og lave en samlet løsning til Greves bedste, siger hun og uddyber:

- Jeg tror, man er nødt til at begrave alle de gamle spøgelser, og så er man måske nødt til at se en lille smule væk fra sin partipolitik.

Blå bog: Rigge Nørmark
  • Pensioneret efter 15 år som hospitalschef for NørmarkPrivathospital.
  • Inden da 18 års erfaring inden for luftfart, heraf 16 som tillidsmand og 14 år som chef for reservation og bykontor.
  • Medlem af Greve Byråd for Liberal Alliance siden 1. januar 2018. Næstformand for Teknik- og Miljøudvalget og Social-, Sundheds- ogPsykiatriudvalget.
  • Formand for strandlauget i Greve.
  • Mor til tre og gift med Finn